Kurt Busch pakt eerste overwinning voor 23XI Racing team in 2022

16 mei 2022 door Bas Leesberg
Kurt Busch 23XI Racing Kansas 15-5-2022

Kurt Busch heeft de eerste overwinning van 2022 met het 23XI Racing team van voormalig basketballer Michael Jordan binnengesleept. Na een spectaculair duel tussen Busch en Kyle Larson was het Busch die aan het langste eind trok. 

Afgelopen weekend reed de NASCAR, de Sunday's AdventHealth 400 op de speedway in Kansas. Busch wist bij het ingaan van ronde 259 van 267 langszij te komen met Larson. Na twee bochten zij-aan-zij wist Busch zijn Toyota voorbij Larson te steken. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op het NASCAR-weekend.

23XI Racing 

''Basketball-legende Michael Jordan is sinds een tijdje teambaas van een NASCAR-team samen met coureur Denny Hemlin. Dat team heeft in het verleden al wat successen behaald. Dit seizoen ook. Op zondagavond won Kurt Busch namens 23XI Racing, oftewel het team van Michael Jordan en Denny Hemlin, de wedstrijd. Voor Kurt Busch was het de eerste overwinning van het jaar.'' MJ, zoals teambaas Jordan beter bekend staat, is erg tevreden met het resultaat van Busch.

 

Nieuwe auto's

Winkelman heeft erg genoten van de race in Kansas en ziet vooruitgang. ''Het was een goede wedstrijd om te zien. NASCAR rijdt dit jaar met nieuwe auto's, die auto's gaan veel beter op de anderhalve mijl ovals. De auto's zijn hier goed voor ontwikkeld, het is close racing, veel positiewisselingen en eigenlijk veel betere wedstrijden vergeleken met de voorgaande jaren.''

Ook is Rick Winkelman erg onder de indruk van de winnaar van de race. ''Busch, die het hele seizoen al goed rijdt, heeft wel een fase gehad waarin hij vaak een wedstrijd begon met problemen en dan tóch nog een top vijf finish wist te scoren. Nu ging het eigenlijk wat makkelijker. Kurt Busch had geen problemen en was gewoon ijzersterk. Het was een mooie dag voor Kurt Busch. Ook feest voor Denny Hemlin en zijn collega teambaas, Michael Jordan.'' 

Luister de gehele update van Rick Winkelman over de NASCAR op Grand Prix Radio. 

 

Lees ook: Russell crashte door lage grip bijna in pitstraat

Lees ook: Lando Norris: we worden niet gehoord 

Lees ook: Max Verstappen: Monaco is onvervangbaar

16 mei 2022 door Bas Leesberg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen