Lando Norris enthousiast over volgend seizoen: "We zijn op de goede weg"

door Shakyra van den Heuvel
Lando Norris stapt in de McLaren GP Saoedi-Arabië 2022

Na een seizoen met goede en slechte momenten kijkt het team van McLaren met goede verwachtingen naar het volgende seizoen in 2024. Volgens Lando Norris zijn er hele goede stappen gezet, maar weet ook dat er nog genoeg dingen zijn die verbeterd kunnen worden in 2024. 

Seizoen 2023

Aan het begin van het seizoen in 2023 had McLaren het heel erg moeilijk. De snelheid was er niet en ze kwamen tot de conclusie dat de auto verkeerd was gebouwd. Doorheen het seizoen hebben ze meerder updates meegenomen waardoor ze steeds vaker te vinden waren in de voorkant van het veld. Aan het einde van het seizoen hebben ze zelfs de vierde plaats in het constructeurskampioenschap weten te behalen. Ondanks deze late successen in het team, is er volgens Lando Norris nog genoeg ruimte voor verbetering. "Om Ferrari en Mercedes in te halen op gebied van snelheid lopen we al twee jaar achter. ZIj hebben niet echt stappen vooruit gezet terwijl wij een enorme sprong voorwaarts hebben gemaakt.", zegt Norris bij Motorsport.com. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

Goede weg ingeslagen

Er heerst optimisme bij het team van McLaren. Volgens Norris vallen er steeds meer puzzelstukjes op zijn plaats en weten ze welke kant ze moeten opgaan tijdens de ontwikkeling van de nieuwe auto. Daarnaast hebben ze vanaf volgend jaar de beschikking over een nieuwe windtunnel. Ook hebben ze ander personeel aangenomen om zo de ontwikkeling nog beter te maken en grote stappen kunnen blijven nemen in het volgende seizoen. "Ik ben erg enthousiast. Als we het seizoen waren begonnen zoals we halverwege het seizoen presteerden, dan waren we tweede geworden bij de coureurs en constructeurs." Het personeel wat is aangenomen zal hoogstwaarschijnlijk niet meer kunnen werken aan de ontwikkeling van de nieuwe auto, maar wel zijn/haar kennis meenemen voor de updates die doorheen het seizoen worden doorgevoerd. "Ik ben enthousiast omdat we eindelijk op de goede weg zijn en we weten welke richting we op moeten."

Lees ook: McLaren sluit deal met grote sponsor van Mercedes

Lees ook: F1 post-season test 2023

Lees ook: Mercedes maakt ommezwaai om Red Bull te verslaan in 2024

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden