Lando Norris: Kon niet meer doen dan dat ik deed

lando norris pits monaco 2022

Lando Norris is erg tevreden over zijn kwalificatie. In eerste instantie viel hij in Q2 af, maar door de track limits van Zhou stroomde hij toch door. In Q3 wist hij zich te herpakken en dus start de Brit de race vanaf P6. 

Lando Norris vindt dat hij een goede kwalificatie heeft gereden. Hij is dan ook blij met het resultaat. In eerste instantie viel hij in Q2 af, maar Zhou had track limits en dus stroomde Norris door naar Q3. Hij verwacht vanaf P6 in gevecht te zijn met Lance Stroll en Alpine. 

Geen makkelijk circuit

Norris is erg tevreden met zijn kwalificatie, zeker omdat zijn rondes erg schoon waren. Iets wat belangrijk is op dit circuit. "Ik ben erg tevreden met de kwalificatie. Ik reed een schone ronde in Q3, wat erg belangrijk is. Het was niet mijn beste ronde, maar wel goed genoeg", aldus Norris tegenover F1.com. Ondanks het goede resultaat is het geen makkelijk circuit. De Brit heeft dan ook gedaan wat hij kon doen. "Het is geen makkelijk circuit om alles juist te hebben, zeker in onze auto. Dus het maakt me blij als ik een goede ronde rij. Ik kon niet meer doen dan dat ik deed."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Strijd tussen Alpine

De strijd tussen McLaren en Alpine loopt langzaam ten einde. Met nog vier races te gaan komt het einde in zicht. Dit weekend heeft Norris echter een rivaal erbij: Lance Stroll. "Lance [Stroll] reed een erg goede en snelle ronde. Hij staat zelfs voor mij wat laat zien dat die auto echt snel is. Misschien wel sneller dan dat wij zijn", vertelt de McLaren coureur. Ondanks de gridstraf van Alonso denkt Norris dat hij zich wel in de strijd komt mengen, zeker omdat je op dit circuit goed kan inhalen. "Ondanks dat Alonso een gridstraf heeft verwacht ik wel dat hij veel gaat inhalen, dat kan goed op deze baan. Alpine en Lance [Stroll] worden mijn gevecht voor de race, dus we gaan zien wat we kunnen doen. We hebben in ieder geval de positie om wat punten te scoren."

Lees ook: Daniel Ricciardo: Krijg weinig van de auto terug

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van de Verenigde Staten

Lees ook: Mercedes lichtelijk teleurgesteld na kwalificatie VS

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden