Lando Norris: "Lay-out van Las Vegas Strip Circuit past niet helemaal bij onze auto"

20-friday-saopaolo Auto lando Norris-2023

Lando Norris denkt dat de lay-out van het Las Vegas Strip Circuit niet helemaal bij de McLaren-auto past. De Brit, die in vijf van de laatste zes races op het podium finishte, verkeert in een goede vorm, maar betwijfelt of hij en zijn team in Las Vegas ook weer een mooi resultaat kunnen behalen.

Het team van McLaren heeft een flinke stap voorwaarts gezet gedurende het Formule 1-seizoen 2023. Het Britse team begon het seizoen nog moeizaam, maar na enkele flinke updates is het team uit Woking momenteel de grootste uitdager van Red Bull Racing. Dit kwam ook weer tot uiting tijdens de Grand Prix van Brazilië, waar Lando Norris Max Verstappen kort aanviel voor de leiding in de wedstrijd en uiteindelijk op slechts acht seconden van de Nederlander finishte. Dit terwijl de rest van het Formule 1-veld op meer dan een halve minuut achterstand eindigde van Verstappen. Norris was dan ook erg blij met dat resultaat en met het feit dat hij Verstappen enigszins kon uitdagen. "We zijn onwijs blij met hoe we het gedaan hebben de afgelopen weken, zeker in Mexico en Brazilië. We waren een stuk beter dan we hadden verwacht, vooral in Brazilië. Om zo ver voor de rest van het veld te eindigen en zo dicht achter Red Bull te zitten, was zeker niet wat we hadden verwacht", zo verklaart Norris tegenover F1.com.

McLaren wil de goede reeks een mooi vervolg geven tijdens de Grand Prix van Las Vegas aankomend weekend. Lando Norris denkt echter dat het Britse team een auto heeft die niet helemaal past bij het circuit in Las Vegas. "Dit circuit doet een beetje denken aan Bakoe en Monza, en dat waren niet onze beste [circuits, red]. Hier zijn ook lange rechte stukken en low downforce is niet waar onze prioriteit heeft gelegen bij de ontwikkeling van onze auto, want er zijn niet zoveel circuits die zo zijn. Daarom heb ik niet zoveel vertrouwen als dat we de laatste weken hebben gehad, maar aan de andere kant is het ook moeilijk te zeggen", aldus de Brit.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren)

 

Strijd om P4 in coureurskampioenschap

Norris staat momenteel vijfde in het coureurskampioenschap. De Brit staat met 195 punten slechts drie punten achter Fernando Alonso die 198 punten wist te scoren tot nu toe. Norris is echter niet bezig met dit gevecht om de vierde positie in het coureurskampioenschap. "Het is niet dat ik denk  'ik ga naar buiten en ga één coureur verslaan'. Je gaat gewoon naar buiten en doet je best en haalt de meeste punten die je kunt, zo simpel is het in mijn ogen. En als we [Alonso en Norris, red.] tegen elkaar kunnen racen, denk ik dat dat iets leuks wordt. Het is duidelijk dat hij [Fernando Alonso, red.] een goed weekend in Brazilië had en onze volgende naaste uitdager was", aldus Norris. Volgens Norris is plezier maken het belangrijkste. "Het zal altijd een goed gevecht tegen Fernando zijn, maar er zijn genoeg andere coureurs die in het gevecht zijn, zoals bijvoorbeeld Carlos [Sainz, red.]. We gaan gewoon naar buiten en hebben wat plezier", zo besluit de Brit.

 

Lees ook: General Motors nieuwe motorleverancier in Formule 1 vanaf 2028

Lees ook: Sergio Pérez wil geschiedenis schrijven in Las Vegas

Lees ook: FIA wil regels right of review-proces aanpassen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden