Sergio Pérez wil geschiedenis schrijven in Las Vegas

Perez canada 2023

De strijd om de tweede plek in het rijdersklassement is nog niet gestreden en kan nog twee kanten opvallen. Momenteel staat Pérez met 32 punten voorsprong op de tweede plek en Hamilton derde. Als het aan de Mexicaan ligt, pakt hij genoeg punten om deze tweede plek definitief te maken.

Na afloop van de laatste race in Brazilië kwam Hamilton niet verder dan een achtste plaats, terwijl Pérez eindigde op P4. Hierdoor vergrootte Pérez zijn voorsprong op Hamilton en lijkt die tweede plaats steeds zekerder te worden. Dit weekend kan hij deze positie in het kampioenschap definitief maken. Hamilton mag dan niet meer dan vijf punten inlopen op de Mexicaan. Hiermee zou Red-Bull geschiedenis kunnen schrijven omdat ze nog nooit eerder op P1 en P2 zijn geëindigd in het coureursklassement. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Las Vegas

Dat het in het weekend van Las Vegas kan lukken, is volgens Pérez extra speciaal. "Las Vegas wordt een waanzinnige race! Je kunt nu al zien dat de hele stad is overgenomen door de Formule 1 en het wordt heel uniek om door de straten van Vegas te racen", zegt de Mexicaan tegen RacingNews365. Het zal niet makkelijk zijn voor de coureurs omdat ze te maken krijgen met uitdagende omstandigheden. Zo worden er lage temperaturen verwacht waardoor er problemen kunnen ontstaan met de banden, maar ook wordt er gereden op een stratencircuit waar het hoogst waarschijnlijk heel erg glad is. "Vegas zal ook een aantal uitdagingen voor ons met zich meebrengen. Maar dat is iets wat we allemaal moeten overwinnen. We hebben als team achter de schermen hard gewerkt aan de set-up en de voorbereidingen die nodig zijn om dit weekend succesvol te laten verlopen. Ik wil de tweede plaats in het kampioenschap veiligstellen - dit zou een mooie plek zijn om dat te doen."

Lees ook: Williams-coureurs optimistisch voor Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: General Motors nieuwe motorleverancier in Formule 1 vanaf 2028

Lees ook: Christian Horner enthousiast over Albon: Ik was blij dat ik een plek voor hem vond

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden