Lando Norris voldaan na race in Austin

Lando Norris Austin Texas

Na een zware race in Austin is Lando Norris als zesde over de finish gekomen. De Brit kende in de race wat tegenslagen, maar heeft zich uiteindelijk goed weten te herpakken. Vooral het gevecht met Fernando Alonso deed hem goed.

Al in de beginfase van de race beloofde het een lange middag te worden voor Norris. Hij kwam bijna in aanraking met Carlos Saiz, die spinde. Daarna volgde een ongunstige safety car. Maar uiteindelijk heeft de Brit zich weten te herstellen en is hij als zesde over de finish gekomen. "Het was een zware race. We hebben wat tegenslagen gehad. Het incident in bocht één waar ik Carlos [Sainz] moest ontwijken. Daar ben ik twee of drie posities verloren. Maar ook de safety car. We hebben twee ronden daarvoor een pitstop gemaakt. Daardoor heeft Fernando [Alonso] een overcut kunnen doen."

Gevecht met Alonso

Het hele jaar staat al in het teken van de vierde plek in het constructeurskampioenschap, die zowel McLaren als Alpine in het vizier heeft. Norris geniet dan ook van zijn gevecht met Fernando Alonso. "Het was heel zwaar, hij is een moeilijke tegenstander. Hij is de laatste waar ik in de laatste paar ronden mee wil strijden. Maar ik respecteer en vertrouw hem", vertelt hij aan F1.com. Even leek de strijd gestreden tussen de teams en leek Alpine het sterkere team, maar met slechts een paar punten verschil, kan het nog alle kanten op gaan: "Op zaterdag zijn ze (Alpine, red.) sneller, maar vandaag hebben we kunnen bewijzen dat ze niet ver voor liggen. Ze maakten een paar fouten, dus dan kunnen wij ervoor komen. We hebben twee punten op hen gewonnen." 

Maar dit was voordat bekend werd gemaakt dat Alonso een tijdstraf van dertig seconden aan zijn broek had hangen. Hierdoor is hij teruggezet naar de vijftiende plek en komt Ocon nipt de top tien binnen, wat maakt dat McLaren dit weekend zeven punten meer heeft gescoord dan hun concurrent. 

Lees ook: Wisselend weekend voor AlphaTauri in Amerika

Lees ook: Daniel Ricciardo: Pijnlijk is een understatement

Lees ook: Williams puntloos na zware race in Austin

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden