Larry ten Voorde kampioen in Porsche Carrera Cup Duitsland

M21_4395_fine

Larry ten Voorde is voor het tweede jaar op een rij kampioen geworden in de Porsche Super Cup en in de Porsche Carrera Cup Duitsland. Ten Voorde is de eerste coureur die dat gelukt is. De Nederlander wist dit te behalen door op de Hockenheimring de Porsche Carrera Cup-titel binnen te slepen. De coureur sprak na afloop met Grand Prix Radio en vertelde over zijn raceweekend. 

Ten Voorde moest nog wel flink aan de bak om kampioen te worden. Met nog twee races te gaan had hij nog één overwinning nodig om de titel binnen te slepen op de Hockenheimring. Het weekend begon goed, want hij pakte in de kwalificatie pole position voor beide races. "Het enige wat ik daarna moest doen, was proberen te winnen op zaterdag om voor Güven te eindigen, want hij zat er nog dicht op in het kampioenschap", vertelt Ten Voorde.

Porsche Carrera Cup Duitsland / Hockenheimring / Larry ten Voorde / GP Elite
Foto: Porsche AG

Twee podiumplaatsen

Die overwinning kwam er ook in race één en daardoor werd Larry ten Voorde kampioen in de Porsche Carrera Cup Duitsland. De tweede race op zondag verliep wat minder goed voor Ten Voorde. "Ik kwam niet helemaal goed weg bij de start en kwam terecht op P3. Ik had mooie gevechten met Morris Schuring, die een megaprestatie leverde en zijn eerste podium pakte in de Carrera Cup. Ik ben uiteindelijk nog tweede geworden in race twee en heb dus het seizoen afgesloten met twee podiumplaatsen waar ik megablij mee ben."

Lees ook: Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

Lees ook: Larry ten Voorde: “Wil eerste rijder van mijn dorp worden”

Lees ook: Olav Mol: “Dit zijn wel heftige potjes autoracen”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden