Larry ten Voorde prolongeert Porsche Supercup-titel

M21_4047_fine

Larry ten Voorde heeft zijn Porsche Supercup-titel geprolongeerd. De Nederlander die uitkomt voor GP Elite had aan een derde plaats genoeg om in de voorlaatste race al kampioen te worden. Hij treedt hiermee in de voetsporen van Jeroen Bleekemolen en Patrick Huisman, die al eerder de Porsche Supercup titel wisten te prolongeren.

Ten Voorde mocht de race als tweede aanvangen en was goed weg. De polesitter Güven moest er alles aan doen om de Nederlander achter zich te houden en was zelfs bereid om hem bijna de muur in te duwen. Gelukkig kwamen beide coureurs er zonder kleerscheuren vanaf en kon Ten Voorde op de tweede plek doorrijden. Ten Voorde verloor nog een plekje, maar dat maakte niet veel uit voor het kampioenschap. Hij zou kampioen worden, zolang hij zijn directe concurrent Evans achter zich hield. Evans finishte uiteindelijk als vierde, waardoor Ten Voorde het kampioenschap binnensleepte.

Larry ten Voorde / Porsche Supercup / Italië / Monza / GP Elite
Foto: Porsche AG

"Ik wil de eerste rijder van mijn dorp worden"

Eerder dit seizoen liet Ten Voorde aan Grand Prix Radio weten dat hij dit seizoen de Porsche Supercup én de Porsche Carrera Cup wilde winnen. Hij zou dan de eerste coureur zijn die twee keer de dubbel wint. Het ultieme doel voor Ten Voorde is iets anders. "Ik wil de eerste rijder van mijn dorp worden", liet Ten Voorde weten. De eerste coureur van Boekelo, het dorp waar Ten Voorde is opgegroeid, is namelijk Patrick Huisman die vier keer de Porsche Supercup heeft gewonnen. Ten Voorde staat nu op twee titels in de Porsche Supercup en met zijn 24 jaar heeft hij nog tijd zat om het record van Huisman te verbreken.

Lees ook: Larry ten Voorde: “Wil eerste rijder van mijn dorp worden”

Lees ook: Leclerc: ‘Hoop zondag te kunnen strijden met McLaren’

Lees ook: Alonso: “Vrijdagkwalificatie moet ander format krijgen”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden