Larry ten Voorde: “We hebben weekend gemaximaliseerd"

larry-ten-voorde-porsche-cup-duitsland

Voor Grand Prix Radio kijkt Larry ten Voorde terug op zijn raceweekend in de Porsche Cup Duitsland. Ten Voorde kende geen perfect weekend maar vindt wel dat hij het maximale eruit heeft gehaald.

Ten Voorde kwam voor de tweede ronde van de Porsche Cup Duitsland in actie op het circuit van Oschersleben. De Nederlander werd tijdens zijn kwalificatie gehinderd door gele en rode vlaggen en maakte in zijn snelle ronde een fout, waardoor een overwinning ver weg leek.

Damage control

“Het afgelopen weekend hebben we de tweede ronde van de Porsche Cup Duitsland op het circuit van Oschersleben gehad”, begint Ten Voorde. “We moesten dit weekend maximaliseren en we hebben met een tweede en derde plek goede punten gepakt voor het kampioenschap. Jammer genoeg kwamen we er niet goed uit tijdens de kwalificatie. We hadden een sterke auto om een goede tijd neer te zetten, maar door allerlei gele en rode vlaggen en een foutje aan het eind werd het niet de tijd die we wilden. Dit resulteerde in een tweede en een vijfde startplek, waarbij we vanaf P5 echt gemaximaliseerd hebben."

Het werd voor Ten Voorde een weekend van damage control. Met een tweede en een derde plek wist de 24-jarige toch goede punten te scoren voor het kampioenschap.

"We hebben een aantal mooie duw- en trekgevechten gehad en uiteindelijk goede punten kunnen pakken voor het kampioenschap. We gaan ons nu klaarmaken voor het eerste raceweekend van de Porsche Mobil Supercup, die deze week op het circuit van Monaco gehouden wordt.”

Luister de hele update van Larry ten Voorde op Grand Prix Radio.

Lees ook: Moeilijk weekend Max Koebolt in European Le Mans Series

Lees ook: Renger van der Zande: “Strategie was gewoon niet goed"

Lees ook: Indy Dontje zevende na race vol met pech

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden