Latifi gefrustreerd na hinder door verkeer in snelle run

WilliamsF1_47533_HiRes

Nicholas Latifi kende een best goede kwalificatie voor de Grand Prix van Stiermarken. De Canadees wist in zijn Williams de zestiende tijd te pakken. Het had niet veel gescheeld of Latifi had zelfs Q3 gehaald. In gesprek met Ziggo Sport laat Latifi weten met gemengde gevoelens terug te kijken op de kwalificatie.

"Het is natuurlijk enorm frustrerend", begint Latifi. De Canadees haalde Q2 op een haar na niet en dat is natuurlijk enorm balen. "Twee kwalificaties op een rij zit ik al erg dichtbij Q2. Het is wel positief, als je me gisteren (op zaterdag red.) had gevraagd of ik Q2 zou kunnen halen, had ik je verteld dat het erg lastig zou worden om van de achterste rij af te komen."

Nicholas Latifi / Williams / Oostenrijk / Red Bull Ring / 2021
Foto: Williams Racing Photos

Vooral zijn tweede run was erg goed. Latifi ging zijn derde en laatste run dan ook in met het idee dat hij zijn tijd zo veel mogelijk zou proberen te verbeteren. Stiekem hoopte de Canadees eindelijk een keer Q2 te halen. Zijn derde run verliep echter niet helemaal volgens plan. "Ik moest in de laatste run nog wat verbeteren. De laatste sector (van de derde run red.) was wat ongelukkig. Ik was namelijk de eerste auto op de baan."

'Werd volledig geblokkeerd'

Latifi stelt dat hij eerder al tegen het team had gezegd dat hij niet als eerste de baan op wilde. Hij wist dat hij dan last zou krijgen van verkeer in de laatste sector van zijn snelle rondje. En je raadt het al: dat was precies wat er tijdens de kwalificatie gebeurde. "Alle auto's blokkeerden me volledig en ze reden erg dicht op de lijn, vooral in de laatste twee bochten. Daardoor blokkeerden ze mijn zicht op de bochten terwijl je juist in die bochten erg precies moet zijn. Ik verloor veel tijd in de laatste sector. Het was frustrerend, maar er zijn wel positieve punten om mee te nemen."

Lees ook: Tsunoda krijgt drie plekken gridstraf voor ophouden Bottas

Lees ook: Visser begint W Series-seizoen zonder punten

Lees ook: BREAKING: GP Rusland verhuist naar Sint-Petersburg vanaf 2023

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden