Latifi over vertrek bij Williams: Teleurstelling

nicholas latifi monaco 2022

Nicholas Latifi is teleurgesteld over zijn vertrek bij Williams. De Canadees had graag bij het team willen blijven en had de progressie van de renstal graag willen meemaken. 

In aanloop naar de Grand Prix van Singapore kwam het nieuws naar buiten dat Nicholas Latifi en Williams Racing niet meer verder gingen na 2022. De exit kwam voor velen niet als een verrassing, Latifi zelf baalt van het besluit. "Natuurlijk is het teleurstellend voor mij. Ik had graag bij het team willen blijven om de reis mee te maken. Het zou mooi zijn geweest om bij het team te zitten als het beter was gegaan. Ik begrijp de beslissing. De industrie is gebaseerd op resultaten en helaas werkte het dit jaar niet", vertelt Latifi bij de microfoon van F1.com. Volgens hem is er gesproken over de fouten die hij maakte aan het begin van het jaar en waren er momenten die wel aan hem lagen maar ook niet aan hem lagen. "Ik behaalde de resultaten niet die van mij verwacht werden, ik snap de beslissing en respect deze ook. Nu focus ik mij op de laatste zes races en wil ik dit deel van mijn carrière eindigen met goede resultaten", aldus Latifi.

Toekomst

Dat we Latifi waarschijnlijk niet meer terug zijn op de grid is vrij duidelijk. De Canadees brengt geen resultaten mee en vouwt hier en daar nog wel eens een bolide op. Een volgende stap in zijn carrière heeft Latifi nog niet. "Om eerlijk te zijn, het is te vroeg om dat te zeggen. Ik heb altijd gezegd, als Formule 1 niet meer werkt, dat ik daar over na ging denken als het definitief niet meer op tafel lag. Ik ben nu aan het evalueren en reflecteren, wat fijn was omdat we een korte stop hadden", meent Latifi. Voor 2023 zijn nog niet alle stoeltjes vergeven. Of we Latifi terugzien is de vraag. "Formule 1 is absoluut waar ik wil zijn, het is het toppunt van de autosport. Het grote deel van mijn leven heb ik eraan gegeven dus als er een optie is dan zeg ik geen nee." Toch benoemt Latifi dat hij momenteel bezig is met de laatste zes races en dat hij daar op wilt focussen.

Lees ook: Zo wordt Verstappen wereldkampioen in Singapore

Lees ook: Alexander Albon: Goed nadenken dit weekend

Lees ook: Norris over Singapore: Eén van de mooiste circuits

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden