Leclerc eerste Ferrari-coureur op podium sinds Schumacher in 2006

Charles Leclerc auto Bahrein 2024

Charles Leclerc is de eerste Ferrari-coureur die op het podium in Imola weet te eindigen sinds Michael Schumacher in 2006. Tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna wist Leclerc op P3 te eindigen. Ondanks dat hij verschillende keren druk heeft gezet op Lando Norris, wist hij deze snelheid niet vast te houden. 

Dankzij de penalty van Oscar Piastri mocht Leclerc vanaf P3 de race beginnen. Na een goede start, wist hij gelijk de aanval in te zetten bij Lando Norris. Ondanks meerdere pogingen wist hij de snelheid van de McLaren niet bij te houden. "We waren helaas niet goed genoeg voor meer. Op het begin heb ik druk gezet op Lando, maar hij was gewoon te snel", aldus de Monegask bij F1.com. Na zijn pitstop wist hij met zijn verse banden weer in te lopen op Norris, hij wist zelfs in zijn DRS te komen. De stap om hem vervolgens in te halen kon hij niet maken. Toch is hij tevreden met zijn eindresultaat van deze race. "Het is tenminste een podium, mijn eerste in Imola. Gisteren hadden we tijdens de kwalificatie te weinig snelheid, dit was vandaag beter."

Leclerc is blij dat hij periodes in de race heeft gehad waar hij de McLaren wel kon bijhouden. "Dit is een goed vooruitzicht voor de rest van het seizoen." Richting het einde van de race moest hij Norris volledig laten gaan en ging hij zich richten op zijn eigen snelheid en positie. Uiteindelijk wist hij zonder problemen als derde over de finish heen te komen.  

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari HP (@scuderiaferrari)

Michael Schumacher

Charles Leclerc wist de Tifosi blij te maken met deze uitslag. Het was sinds 2006 niet meer gelukt om een Ferrari-coureur op het podium te krijgen. Michael Schumacher was de coureur die in Imola een podiumplaats wist te bemachtigen. "Het is geweldig om hier op het podium te mogen staan voor al die fans, voor de Tifosi." Daarna heeft hij de Italiaanse fans ook nog even speciaal bedankt. De volgende stop voor Charles Leclerc is zijn thuisrace in Monaco. Hij heeft hier nog geen successen kunnen boeken, maar hoopt dat er dit jaar verandering in komt. "Onwijs veel zin in Monaco. Het is altijd heel speciaal om daar te mogen rijden", aldus een trotse Leclerc. 

Lees ook: Rinus VeeKay kwalificeert zich na crash op fenomenale wijze voor de Fast 12 Indy 500

Lees ook: Larry ten Voorde pakt dominante overwinning tijdens openingsrace Porsche Super Cup

Lees ook: Isack Hadjar wint F2 hoofdrace in Imola, Verschoor pakt puntje

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden