Lewis Hamilton: Deze is voor het team

door Tim Koenders
Lewis Hamilton zaterdag Mexico 2022

Lewis Hamilton is de sprint voor de Grand Prix van Brazilië als derde geëindigd. Door een gridstraf van Sainz start de Mercedes-coureur op de eerste rij naast zijn teamgenoot die de sprint wist te winnen.

Lewis Hamilton moest na een teleurstellende kwalificatie de sprint als achtste aanvangen. De zevenvoudig wereldkampioen wist zich goed terug naar voren te vechten. Hij wist onder andere Verstappen in te halen die schade had aan zijn voorvleugel. Lewis Hamilton eindigde de sprint als derde maar mag vanaf de eerste startrij starten door een gridstraf van Carlos Sainz. Dit houdt in dat Mercedes tijdens de Grand Prix van Brazilië met beide auto’s op de eerste rij mag starten.

Teamwork

“Ik ben erg blij om hier te zijn, het is echt een fantastische week al hadden we het gisteren wat lastiger. Ik wil George feliciteren, deze is echt voor alle mensen die in de fabriek werken." Dat liet de zevenvoudig wereldkampioen weten tegenover Formula 1. “Vanaf de eerste rij moeten we morgen als een team werken. Hopelijk kunnen we de rest achter ons houden. Als het weer goed blijft kunnen we een mooi gevecht verwachten.”

Lees ook: Yuki Tsunoda: er is iets geks aan de hand

Lees ook: Alfa Romeo te laat naar slicks

Lees ook: Pierre Gasly: We hebben een risico genomen

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden