Lewis Hamilton: Dit is hoe het zou moeten zijn

Lewis Hamilton vrijdag Singapore 2023

Lewis Hamilton heeft de derde plek behaald tijdens de Grand Prix van Singapore. Lang lag hij op de vierde plek, maar doordat teamgenoot George Russell in de laatste ronde uitviel kon hij doorschuiven. Het is het vijfde podium dit seizoen. 

Lewis Hamilton is derde geworden tijdens de Grand Prix van Singapore. Lang lag de Britste coureur op de vierde plek, maar teamgenoot George Russell crashte in de laatste ronde. Zo schoof hij door naar het podium. Dit is voor Hamilton zijn vijfde podium dit seizoen, hij heeft nog geen grand prix gewonnen. 

Tweestopper

Pirelli voorspelde voorafgaand aan de race een éénstop strategie. Doordat Hamilton en Russell beide op een andere strategie zaten pakte dit anders uit voor de Mercedes coureur. "George [Russell] en ik gingen beide op een andere strategie. Ik had een tweestopper verwacht, dus de andere strategie en de vroege safety car pakte goed uit", aldus Hamilton. Ook had hij het erg lastig tijdens de race. Zo heeft hij lang vast gezeten achter Russell, toch bleef hij pushen. "Ondanks dat het een lastige race was bleef ik pushen. Dat heeft geleid tot een podiumplek."

Close racing

Een erg spannend seizoen is het nog niet geweest. Verstappen wint keer op keer en er is nog geen enkele race verloren door Red Bull, tot nu. Doordat Max Verstappen een slecht weekend beleefde, lag het helemaal open. Zo waren er op het einde vier coureurs aan het strijden voor de overwinning. Volgens Hamilton zou het iedere race zo moeten zijn en is dit waar Mercedes thuis hoort. "Dit is hoe het zou moeten zijn, zo dicht op elkaar racen. Dit is waar Mercedes ook hoort te zijn."

Lees ook: Lando Norris: we pushte elkaar alleen maar

Lees ook: Carlos Sainz na tweede overwinning: Ik had alles onder controle

Lees ook: Lando Norris pleit voor aanpassing op circuit Singapore na crash Lance Stroll

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden