Lewis Hamilton: "Max start race waarschijnlijk gewoon op pole"

M288877

Lewis Hamilton heeft de Speed King Award veroverd en start hiermee vooraan de grid voor de sprintkwalificatie in Brazilië. Max Verstappen werd tweede, maar het gat was ruim vier tiende tot Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen gaat er echter al vanuit dat Max zondag gewoon vanaf pole position start.

Het racegeweld is terug met een mooi weekend in Brazilië. Meerdere coureurs gaven al aan dat ze blij waren terug te zijn in het land van racelegende Ayrton Senna. Met de groen-gele kleuren van deze legende op zijn helm wist zevenvoudig wereldkampioen Hamilton de Speed King Award te veroveren. Hij zal de sprintkwalificatie dan ook vanaf de eerste plek aanvangen. Opvallend was de uitspraak dat hij verwacht dat Max gewoon vanaf pole start op zondag.

Max op pole

"Het is niet makkelijk om te volgen op dit circuit. Waarschijnlijk start Max de race toch op pole, maar hopelijk kunnen we hem volgen", zei Hamilton na afloop van de kwalificatie op vrijdag. Wellicht verrassend, omdat hij er blijkbaar al op rekent dat de Nederlander minimaal op P2 eindigt tijdens de sprintkwalificatie. "Hopelijk wordt het weer wel wat beter, wat het wat moeilijker maakt voor iedereen." Hiermee doelt de Brit op de baantemperaturen op het circuit in Brazilië.

Ondanks dat Hamilton denkt dat Max gewoon vooraan start zondag is hij dankbaar voor het werk van zijn team en optimistisch over de rest van het weekend. "Het team werkt zo hard en dat resulteert in dit soort resultaten. We blijven ons best doen en streven altijd naar het maximale."

22-friday-brazil-700x467
Pirelli - LAT Images

Penalty

Verwijzend naar de vijf plekken gridstraf die de Brit krijgt voorafgaand aan de racestart van zondag, door het verwisselen van de verbrandingsmotor, zegt Hamilton het volgende: "Het zal moeilijk worden te volgen, maar ik zal mijn best doen om zo snel mogelijk door het veld heen te rijden op zondag."

Naast de pokerface en concentratie heeft Lewis Hamilton toch nog tijd voor een los grapje: "Een werknemer van hier maakte net de opmerking dat ik maar vaker met de kleuren van Senna op mijn helm moet rijden, dan rijd ik weer een pole position."

Lees meer: Lewis Hamilton start vanaf P1 in sprintkwalificatie Brazilië

Lees meer: Gridstraf Hamilton vanwege nieuwe verbrandingsmotor

Lees meer: Mick Schumacher ziet kansen voor Haas in Brazilië

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden