Lewis Hamilton start vanaf pole position, Verstappen pakt P3

Hamilton-Belgie-2020

Lewis Hamilton start in België voor de vijfde keer dit jaar van pole position. De Brit wist zijn teamgenoot Bottas voor te blijven, met Max Verstappen op de derde plek.

Q1
Het eerste deel van de kwalificatie begon met de twee Haas-coureurs die naar buiten doken. Verstappen ging ook naar buiten en noteerde een tijd van 1.43.408. Deze tijd was goed genoeg voor plek 5 nadat onder andere Hamilton en Bottas hem voorbij gingen. Ricciardo en Sainz zaten er toen ook goed bij op plekken 3 en 4. Verstappen ging hen met een tweede run echter weer voorbij. Aan het einde van het eerste deel ging vrijwel iedereen zitten voor een laatste ronde, waardoor het nog even flink druk werd op de baan. Beide Ferrari-coureurs wisten met hun rondes Q2 te halen, met Vettel voor zijn teamgenoot. Raikkonen, Grosjean, Giovinazzi, Latifi en Magnussen waren de uitvallers in Q1.

 

Q2
In het tweede gedeelte ging Mercedes al vroeg naar buiten om op de mediums hun tijden neer te zetten. Dit leverde een 1-2 op, voor de Red Bull van Max Verstappen. Daarachter zaten de twee heren van Renault. Beide Racing Points stonden op dit moment nog buiten de top 10: hun run op de mediums was niet gelukt. Op softs lukten het ze wel en beide coureurs doken eenvoudig de top 10 in. Albon en Verstappen deden voor de zekerheid ook nog een run op de softs, maar gingen van hun gas toen ze wisten dat ze ‘safe’ stonden. Uitvallers in Q2 waren Kvyat, Gasly, Leclerc, Vettel en Russell.

Q3
Lewis Hamilton begon Q3 met een magistrale ronde, goed voor een nieuw ronderecord. Hij liet met een 1.41.454 teamgenoot Bottas, Ricciardo en de twee Red Bulls achter zich.

https://twitter.com/F1/status/1299708263206879234

Perez en Stroll besloten in Q3 als enige binnen te blijven, de rest ging er allemaal nog een keer voor zitten. Lewis liet zien dat het nog een tandje sneller kon; hij haalde nog twee tienden van zijn tijd af en bleef teamgenoot Bottas voor. Verstappen kwalificeerde als derde met Ricciardo en Albon pal achter hem. Lewis Hamilton staat met zijn 93e pole position morgen als vanouds op pole.

Hoe de volledige grid er morgen uitziet zie je hieronder:

2dbih8U0-700x472
c) FIA

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden