Liam Lawson scoort zijn eerste punten in Singapore

door Shakyra van den Heuvel
liam lawson zaterdag singapore 2023

Nadat hij in Zandvoort onverwachts plaats mocht nemen in de Alpha Tauri van Daniel Ricciardo, laat Liam Lawson hele goede resultaten zien. Tijdens de Grand Prix van Singapore eindigde hij op een negende plaats, hiermee heeft hij zijn eerste punten gescoord. 

"Ik ben heel erg moe. Het is misschien wel dubbel zo hard werken met een auto die de pace niet heeft", zegt Lawson tegenover F1.com. Hij geeft ook aan dat hij het maximale uit de auto probeert te halen en dat hij het moet doen met het materiaal wat hij krijgt. Toch heeft hij tijdens de race laten zien dat hij niet iedereen zomaar voorbij laat gaan. Op het moment dat Verstappen hem voorbij wil gaan, laat hij zijn wat hij waard is. Over het algemeen was hij niet ontevreden, maar voelt wel dat er nog werk aan de winkel is. "De start was niet goed. Het is nu al de tweede keer op rij dat ik een aantal plekken verlies bij de start en dat moeten we verbeteren voor de volgende keer, als die er komt", aldus Lawson bij F1.com.

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia AlphaTauri (@alphataurif1)

Korte tijd om zichzelf te bewijzen

Aangezien hij de reserverijder is van Alpha Tauri en een terugkeer van Daniel Ricciardo aanstaande is, heeft hij nog maar een korte tijd om zich te bewijzen. De verwachting is dat Ricciardo terugkomt bij de Grand Prix van Qatar. "Ik probeer het maximale uit mezelf en de auto te halen", zegt Lawson bij F1.com.

 

Lees ook: Carlos Sainz na tweede overwinning: Ik had alles onder controle

Lees ook: Lewis Hamilton: Dit is hoe het zou moeten zijn

Lees ook: Verstappen: "We hebben er vandaag echt voor moeten vechten"

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden