Hamilton pakt pole in Hongarije, Verstappen start vanaf P3

M277017

Lewis Hamilton pakt met een 1:15.419 pole position voor de Grand Prix van Hongarije. Bottas start vanaf P2, Verstappen moet genoegen nemen met een derde startplaats. De Mercedessen starten morgen op de medium band, Verstappen en Pérez starten op de zachte band.

-Liveblog gesloten-

Update 16:15

De volledige uitslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije:

Update 16:13

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 16:10

Lewis Hamilton pakt pole position en start de Grand Prix van Hongarije vanaf de eerste plaats. Valtteri Bottas doet wat Mercedes van hem verwacht en sluit aan op P2. Verstappen moet genoegen nemen met een derde startplaats, de Nederlander kwam vier tienden tekort voor de snelste tijd.

Update 16:09

Lewis Hamilton pakt pole position!

Update 16:08

Hamilton houdt de mannen van Red Bull op. Verstappen is net op tijd, Pérez komt te laat over de streep.

Update 16:03

Sebastian Vettel kiest voor een vrije baan en gaat naar buiten wanneer alle andere coureurs binnen staan.

Update 16:01

Lewis Hamilton rijdt de snelste tijd in de eerste run, drie keer paars voor de Brit. Bottas staat drie tienden achter zijn teamgenoot. Verstappen moet op dit moment genoegen nemen met een derde plaats. De Nederlander meldt aan zijn team dat zijn banden geen grip hadden.

Update 15:56

Het derde en laatste deel van de kwalificatie is begonnen. Wie pakt er pole position?

Update 15:54

De volledige uitslag van het tweede deel van de kwalificatie:

Update 15:53

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:49

Verstappen rijdt op de rode band de snelste tijd. Ook Pérez verbetert zijn tijd op de rode band. De mannen van Red Bull starten morgen op rood terwijl de beide Mercedessen op de gele band starten. Ricciardo maakt een heel klein foutje, hij eindigt als elfde

Ricciardo, Stroll, Räikkonen, Giovinazzi en Sainz gaan niet mee naar het derde deel van de kwalificatie.

Update 15:44

Normaal gesproken ga je na een eerste ronde op de medium band op de rode band naar buiten om te kunnen verdedigen wanneer dat nodig is. Valtteri Bottas neemt het risico en gaat op een nieuw setje mediums naar buiten.

Update 15:41

Met nog ruim genoeg tijd voor een laatste run op de klok wordt de sessie weer hervat.

Update 15:38

Met nog zes minuten en veertig seconden op de klok staan Norris, Stroll, Räikkonen en Giovinazzi in de gevarenzone. Sainz staat ook niet bij de eerste tien maar zal niet meer in actie komen. Sainz kwalificeert zich als vijftiende.

Update 15:37

De rondes van Hamilton en Verstappen lijken goed genoeg, zij staan beiden in de top drie. Bottas en Pérez zakten steeds verder terug op de tijdenlijst. Zij staan op dit moment op plaats zeven en acht vlak voor de mannen van McLaren.

Update 15:33

Rode vlag! Carlos Sainz verliest de controle in de laatste bocht en raakt de bandenstapel. Hij lijkt in eerste instantie weg te komen maar rijdt daarna over zijn voorvleugel waardoor hij niet meer kan sturen.

Update 15:29

Op die gele band is Lewis Hamilton de snelste. Verstappen staat er twee tienden achter. Alle andere coureurs rijden op de zachte band.

Update 15:27

Mercedes en Red Bull gaan het proberen op de medium band.

Update 15:25

Het tweede deel van de kwalificatie is begonnen. Wie start er op welke band? We gaan het in dit deel van de kwalificatie zien.

Update 15:23

De volledige uitslag van het eerste deel van de kwalificatie:

Update 15:22

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15:19

De tijden worden verbeterd maar posities worden er achterin het veld niet meer gewonnen. Tsunoda komt anderhalve tiende tekort voor het tweede deel van de kwalificatie. Schumacher kwam uiteindelijk helemaal niet in actie.

De afvallers in Q1 zijn:

Tsunoda, Russell, Latifi, Mazepin en Schumacher.

Update 15:16

De meeste coureurs komen naar buiten voor een tweede run. Verstappen, Sainz, Gasly, Leclerc, Alonso, Pérez en Ocon blijven binnen. Schumacher zal geen tijd neerzetten in het eerste deel van de kwalificatie, hij zal starten vanaf P20.

Update 15:11

Na de eerste runs staan Mazepin, Latifi, Russell en Tsunoda in de gevarenzone. De mannen van Alfa Romeo zijn op dit moment veilig, zij staan op de plaatsen veertien en vijftien.

Update 15:08

Verstappen rijdt drie paarse sectoren en heeft twee tienden voorsprong op de Mercedessen. Schumacher staat klaar om in zijn auto te stappen, als die op tijd gerepareerd is.

Update 15:03

Tsunoda, Räikkonen, Giovinazzi en Mazepin gaan direct naar buiten. De andere coureurs staan nog binnen.

Update 15:00

Het eerste deel van de kwalificatie is begonnen. In het eerste gedeelte gaat het natuurlijk om de laatste vijf plaatsen.

Update 14:55

Mick Schumacher crashte in de derde vrije training. Het is nog onduidelijk of de Duitser deel kan nemen aan de kwalificatie. Door de crash is de versnellingsbak beschadigd, die wordt op dit moment vervangen. Dit levert Schumacher een gridstraf op.

Update 14:50

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14:45

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Hongarije! Komend uur houden we je hier op de hoogte van de actie op de Hungaroring.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen