Valtteri Bottas pakt pole position voor GP van Mexico

M280521

Valtteri Bottas heeft pole position gepakt voor de Grand Prix van Mexico. In een weekend waarin Red Bull domineerde, lukte het Verstappen en Pérez niet om de ultieme ronde neer te zetten in Q3. Valtteri Bottas lukte dat wel, waardoor hij vanaf P1 mag starten. Lewis Hamilton start morgen naast zijn teamgenoot op P2.

-liveblog afgesloten-

Het verslag van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico verteld door Olav Mol hoor je op Grand Prix Radio.

Update 22:35

Morgen staat de Grand Prix van Mexico op het programma. Het belooft een spannende start te worden met de Red Bulls die gaan azen op een slipstream om het de Mercedessen lastig te maken. Houd Grand Prix Radio in de gaten voor de updates van de coureurs en graag tot morgen!

De volledige uitslag:

Update 22:27

Valtteri Bottas pakt pole position! Max Verstappen verbetert zijn tijd niet, omdat hij in sector twee moet liften, doordat Tsunoda en Pérez van de baan afvliegen. Hamilton verbetert ook zijn tijd niet en blijft op P2.

Update 22:18

Valtteri Bottas en Lewis Hamilton gaan naar P1 en P2! Verstappen lijkt geen perfecte ronde te hebben door meerdere momenten van overstuur en komt niet verder dan P3. Sergio Pérez sluit aan op P4. Kan Red Bull zich revancheren?

Tussenstand na de eerste run:

 1. Bottas
 2. Hamilton
 3. Verstappen
 4. Pérez
 5. Gasly
 6. Leclerc
 7. Ricciardo
 8. Sainz
 9. Tsunoda
 10. Norris

Update 22:14

Q3 is begonnen! Wie gaat er pole position pakken?

Update 22:10

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 22:06

Giovinazzi veroorzaakt een kortstondige gele vlag, omdat hij hem in de muur zet bij het inkomen van het stadiongedeelte. Er zijn geen grote verschuivingen door de laatste run. Lewis Hamilton pakt nog wel de snelste tijd af van Max Verstappen met negen duizendsten. Verstappen verbeterde bewust zijn tijd niet, omdat hij op de softs naar buiten ging. Vettel, Räikkönen, Russell, Giovinazzi en Ocon zijn de uitvallers. De rest gaat door naar Q3 om te strijden voor pole position.

Update 22:02

Met nog drie minuten te gaan in Q2 zijn alle coureurs op de baan. Wie gaan er door naar Q3?

Update 21:57

Ook Ocon en Tsunoda hebben nu een tijd neergezet. Tsunoda verrast en zet de derde tijd neer. Ocon komt daarentegen niet verder dan P13. Beiden hebben hun tijd, in tegenstelling tot de rest van het veld, neergezet op de softs.

Tussenstand halverwege Q2:

 1. Verstappen
 2. Hamilton
 3. Tsunoda
 4. Bottas
 5. Leclerc
 6. Pérez
 7. Ricciardo
 8. Sainz
 9. Gasly
 10. Norris
 11. Räikkönen
 12. Giovinazzi
 13. Ocon
 14. Russell
 15. Vettel

Update 21:55

Max Verstappen zet de snelste tijd neer! Hij is maar zestien duizendsten sneller dan Lewis Hamilton, maar meer dan vier tienden sneller dan de rest van het veld.

Update 21:51

Q2 is begonnen en iedereen rijdt op de mediums!

Update 21:48

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 21:45

De vlag is gevallen en Bottas zet de snelste tijd neer in zijn derde run. Verstappen blijft binnen, waardoor hij als derde eindigt in Q1. Uitvallers zijn Stroll, Mazepin, Schumacher, Latifi en de teleurstellende Alonso, die niet verder komt dan de zestiende tijd.

Update 21:42

Met nog twee minuten te gaan, staan Latifi, Schumacher, Mazepin, Russell en Stroll in de gevarenzone. Zij moeten dus, op Stroll na, nog even aan de bak als ze door willen gaan naar Q2.

Update 21:40

Bottas en Hamilton zijn doorgegaan voor een tweede run. Beiden verbeteren hun tijd, maar ze komen voorlopig niet verder dan P2 en P3.

Update 21:37

Max Verstappen zet de snelste tijd neer! Hij is ruim zes tienden sneller dan zijn teamgenoot Pérez die voorlopig de tweede tijd heeft genoteerd. Bottas, Norris en Hamilton volgen op ruim zeven tienden.

Update 21:34

"Ik heb geen vermogen", roept Carlos Sainz op de boordradio. Met een beetje gedoe lukt het hem uiteindelijk toch nog om zijn motor aan de praat te krijgen.

Update 21:33

De sessie is weer onderweg!

Update 21:28

Over vijf minuten, om 21:33, gaat de sessie weer van start. Het gaat druk worden, omdat nog dertien coureurs geen tijd hebben genoteerd.

Update 21:23

Race Control geeft aan dat er vijf minuten voor de herstart van Q1 een melding komt dat de sessie gaat beginnen. Momenteel loopt wedstrijdleider Michael Masi nog op de baan om de Tecpro-barriers te controleren.

Update 21:13

Voor de crash van Stroll hadden al zeven coureurs een tijd neergezet. Charles Leclerc is voorlopig het snelste met ruim een halve seconde voorsprong op de rest.

De tussenstand voor de code rood:

 1. Leclerc
 2. Vettel
 3. Sainz
 4. Giovinazzi
 5. Räikkönen
 6. Stroll
 7. Mazepin

Update 21:07

Code rood! Lance Stroll crasht bij het opkomen van het rechte stuk en vliegt er behoorlijk hard af. Gelukkig is hij oké en kan hij gewoon uitstappen. De sessie ligt nu stil, zodat de baan kan worden opgeruimd.

Update 21:04

Iedereen die op de baan is, rijdt op de softs. Er wordt verwacht dat een aantal coureurs tijdens Q2 gaan proberen om op de mediums hun snelste tijd neer te zetten, zodat ze op die band kunnen starten.

Update 21:00

De kwalificatie is begonnen! Door de vele gridstraffen kunnen er best wat verrassingen doorgaan naar Q2, waaronder Schumacher of Latifi, die als eersten de baan op zijn gegaan.

Update 20:52

Volg de kwalificatie mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 20:50

Voordat de kwalificatie is begonnen, is er al bekend wie er achteraan starten. Door een hoop gridstraffen, die zijn uitgedeeld vanwege motorwissels, moeten Norris, Ocon, Stroll en Tsunoda vanaf achteren beginnen. Ook George Russell heeft een gridstraf gekregen. Hij wordt vijf plaatsen teruggezet.

Update 20:45

Eerder vandaag was de derde vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Sergio Pérez zette de snelste tijd neer, vlak voor zijn teamgenoot Max Verstappen. Mercedes kwam niet in de buurt en moest het doen met een achterstand van ruim zes tienden.

Update 20:40

Welkom bij het liveblog van de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. In deze liveblog houdt Grand Prix Radio je op de hoogte van alle verrichtingen tijdens de kwalificatie.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden