VT2 GP Emilia-Romagna: Bottas snelste, probleem Verstappen

door Coen Versteeg
imola

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de GP van Emilia-Romagna. Max Verstappen kreeg al vroeg tijdens de training een probleem en moest zijn auto stil zetten.

Update 15.30

De training is afgelopen! Een teleurstellende tweede vrije training voor Verstappen. Waarschijnlijk is de aandrijfas kapot gegaan toen de Nederlander te hard ging over de kerbstones. Bottas sluit de training af als nummer één, vlak voor Hamilton en Gasly. Morgen is de derde vrije training om 11.00 en de kwalificatie voor de Grand Prix van Emilia-Romagna om 14.00. Tot dan!

Top 10:

 1. Bottas
 2. Hamilton
 3. Gasly
 4. Sainz
 5. Leclerc
 6. Perez
 7. Tsunoda
 8. Norris
 9. Giovinazzi
 10. Stroll

Update 15.28

Met nog drie minuten te gaan crasht Charles Leclerc! "I was pushing too hard," zegt Leclerc op de boardradio. Er is code rood en de sessie wordt niet meer hervat.

Update 15.20

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 15.15

Er wordt ondertussen flink gesleuteld aan de auto van Verstappen. De Nederlander zelf is niet in de pitbox aanwezig en ook zijn engineer Gianpiero Lambiase is nergens te bekennen. Het lijkt einde training voor de Nederlander.

Update 15.10

De meeste coureurs zijn bezig met de longruns. Mazepin meldt ondertussen op de boardradio dat hij rare geluiden hoort. De Rus heeft tot nu toe geen al te beste training. Naast al de problemen staat hij zeven tiende achter teamgenoot Mick Schumacher.

Top 5:

 1. Bottas (1:15.551)
 2. Hamilton
 3. Gasly
 4. Sainz
 5. Leclerc

Update 15.00

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14.55

Mazepin is als laatste op de baan. Haas heeft voor de zekerheid zijn versnellingsbak verwisseld na de crashes eerder vandaag. Ondertussen gaan de eerste coureurs al naar de softs. De snelste op de softs is voorlopig Carlos Sainz. De Spanjaard staat voorlopig derde, achter de Mercedessen.

Een foto van Carlos Sainz
(c) Ferrari Media Pool

Update 14.50

Bottas heeft voorlopig de snelste tijd met een 1:15.551. Lewis Hamilton zit daar kort achter. De rest zit voorlopig op meer dan een seconde.

Top 5:

 1. Bottas (1:15.551)
 2. Hamilton (+ 0.121)
 3. Sainz (+1.172)
 4. Perez (+1.332)
 5. Verstappen (+1.448)

Update 14.42

Max Verstappen zet zijn auto stil langs de kant van de baan! "Something broke," luidt de boardradio. Het probleem leek te ontstaan toen Verstappen hard over de kerbstones reed. Er was daardoor kortstondig een virtual safety car, maar de auto van Verstappen kon snel worden weggehaald. De sessie is alweer hervat.

Update 14.35

Iedereen is nu op de baan, behalve Mazepin. Er wordt nog flink gesleuteld aan de vloer van de Haas. De Rus spinde twee keer tijdens de eerste training. Hij deed daarmee zijn bijnaam MazeSpin eer aan. Leclerc heeft voorlopig de snelste tijd neergezet. Dat deed hij op de mediumband.

Update 14.30

We zijn begonnen! Ocon is de eerste die naar buiten gaat. Logisch, want de Fransman crashte met Perez in de eerste vrije training en heeft daardoor weinig kilometers gemaakt.

Update 14.25

Eerder vandaag was de eerste vrije training. Bottas was het snelste, met daarachter Hamilton en Verstappen. De gaten waren klein. De top drie zat binnen 0.058 seconde van elkaar. Daarnaast viel Williams op met een negende plek voor Latifi.

Update 14.22

Volg VT2 mét beeld via de F1 Pro tv-app en het Ziggo Totaalpakket. Of luister naar de updates bij ons van Olav Mol en volg deze liveblog!

Update 14.20

Van harte welkom bij het liveblog van de tweede vrije training voor de Grand Prix van Emilia-Romagna. Het komende uur zullen de teams verder gaan met de voorbereiding voor de Grand Prix van komende zondag.

Lees ook: Maak kans op 3.333 euro aan brandstof met het Grand Prix Spel

Lees ook: Vrije Training 1 GP Emilia-Romagna: Bottas de snelste

Lees ook: Bottas: “We zijn nu de jagers, niet de gejaagden”

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen