Marcus Ericsson aan de slag als derde rijder bij Sauber

25 sep 2018
dcd1808ma336-1

Na de aankondiging van Antonio Giovinazzi als teamgenoot van Kimi Raikkonen bij Alfa Romeo Sauber in 2019 leek het erop dat Marcus Ericsson op zoek zou moeten naar een nieuwe werkgever. Maar de Zweed blijft behouden voor de Zwitserse renstal. Ericsson wordt derde rijder bij Sauber. Daarnaast gaat hij aan de slag als ambassadeur voor het merk Alfa Romeo.

"Ik ben dankbaar voor de afgelopen vijf jaar die ik in de Formule 1 heb geracet. Ik ben trots dat ik in vier van die jaren Sauber heb vertegenwoordigd en dit seizoen heb geracet voor een iconisch merk als Alfa Romeo. Ik had graag op dit pad verder willen gaan, maar om een coureur als Kimi Raikkonen aan boord te hebben is een mooie kans voor het gehele team. Ik zal mijn bijdrage aan de ontwikkeling van het team blijven continueren zoals ik dat altijd heb gedaan, met de volle toewijding en steun", zegt Ericsson in het persbericht.

Verguld

"We willen Marcus bedanken voor zijn toewijding en het werk wat hij de afgelopen vier jaar heeft verricht voor het team. We zijn zeer verguld dat hij deel blijft uitmaken van de Sauberfamilie. In 2018 heeft het team belangrijke progressie geboekt en het werk van Marcus was essentieel in onze ontwikkeling. Hij heeft een lange geschiedenis met ons team en we kijken uit naar een nieuw en gezamenlijk hoofdstuk. Tezamen zullen we ernaar streven om in deze positieve richting verder te gaan", zegt teambaas Frédéric Vasseur van Alfa Romeo Sauber over Ericsson.

De Zweed debuteerde in 2014 in de Formule 1 voor Caterham F1. Na de Grand Prix van Rusland ging de renstal failliet, waarna Ericsson een contract tekende bij Sauber. In zijn eerste seizoen bij de Zwitserse renstal verzamelde hij negen punten mede onder meer dankzij een achtste plaats in de openingsrace in Australië.

In de punten

De twee daarop volgende seizoenen behaalde Ericsson geen enkel punt. Dit jaar begon Ericsson slecht met een uitvalbeurt in Australië, maar herstelde zich met een negende plaats in Bahrein. Daarnaast reed de Zweed ook in de punten in Oostenrijk, Duitsland en België.

25 sep 2018

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen