Marcus Ericsson blij om weer eens in de punten te rijden

1920x1080-Marcus-Ericsson-Sauber-GP-Bahrein-2018

Een grote glimlach sierde het gezicht van Marcus Ericsson na afloop van de Grand Prix van Bahrein. De Zweed finishte met de Alfa Romeo Sauber als negende en reed voor het eerst sinds de Italiaanse Grand Prix van 2015 weer eens in de punten.

Maar liefst vijftig races stond Ericsson droog, een record. Jos Verstappen had tussen de Grand Prix’ van Argentinië in 1996 en Canada in 2000 47 races nodig om weer in de punten te finishen. Aguri Suzuki deed er 45 races over in de periode tussen 1991 (GP USA) en 1995 (GP Duitsland).

Eenstopper

De gok om tijdens de race op het circuit van Sakhir voor één stop te gaan, pakte goed uit voor Ericsson. De Zweed reed op een gegeven moment zelfs op een zesde plaats, maar werd uiteindelijk toch nog voorbijgestreefd door Nico Hülkenberg en het McLaren-duo Fernando Alonso en Stoffel Vandoorne.

"Het is een geweldig gevoel om weer in de punten te rijden", zei Ericsson na afloop. "Het is een prachtige beloning voor iedereen. Ik ben blij en tevreden en ik kijk ernaar uit om op deze positieve weg verder te gaan."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen