Martin op pole Moto3, Bendsneyder keurig negende

170603_Mugello_Moto3

Lang zag het er niet best uit voor Bo Bendsneyder in de kwalificatie voor de Moto3-race van de MotoGP van Italië. Maar in de slotseconden greep Bendsneyder zijn kansen én een mooie slipstream om in één keer van de 24ste naar de negende plaats op te rukken. De Rotterdammer deed 0,817 langer over een ronde op het spectaculaire circuit van Mugello dan de Spanjaard Jorge Martin (nr. 88), die de snelste tijd neerzette.

De andere coureurs op de eerste rij zijn John McPhee en Joan Mir, de klassementsleider. Fabio di Giannantonio had lange tijd de voorlopige poleposition in handen, maar zakte op het laatste moment terug naar de vierde plaats. Naast hem staat Nicolo Bulega, die halverwege de sessie een enorme crash had, maar toch nog een paar ronden kon rijden en in zijn laatste ronde de vijfde tijd eruit wist te persen.

https://www.facebook.com/MotoGP/videos/10155752643810769/

De verwachting is dat er nog een aantal coureurs van plaats zal wisselen wegens gridstraffen, omdat ze te lang aan het wachten waren op een slipstream. Op Mugello kan een slipstream tot meer dan een seconde verschil maken. Het is daarom heel verleidelijk om wat langzamer te rijden om te wachten op een snelle rijder om bij aan te haken. Dat mag echter niet te lang en niet te opzichtig, want dan wordt het als gevaarlijk rijden beschouwd.

UPDATE: Martin heeft een gridstraf van 12 plaatsen gekregen en start dus niet vanaf poleposition maar vanaf P13.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen