Max Koebolt maakt overstap naar European Le Mans Series

thumbnail_MaxKoebolt1

Max Koebolt komt in 2021 uit in de LMP3-klasse van de European Le Mans Series. Koebolt zal racen voor het team van Nielsen Racing. Hij gaat daar samen met Austin McCusker en Nick Adcock strijden voor de ‘Europese titel’ in een Ligier JS320 LMP3.

De 23-jarige coureur uit Heemskerk heeft in de afgelopen jaren voornamelijk in GT4 en GT3 gereden “De European Le Mans Series wordt steeds groter en groter. Het is mijn doel om Le Mans te halen, dus het is gewoon een hele mooie overstap”, vertelt Koebolt. “Een sportscar is zo’n verfijnde auto, met bijna 500pk en heel veel downforce. Om hier hard mee te gaan moet je ook hard werken, maar als dat lukt is er geen leukere auto om mee te racen.”

Goede line-up

Het Nielsen Racing-team werd twee jaar geleden kampioen in de Asian Le Mans Series en doet het inmiddels al een paar jaar goed in de European Le Mans Series. De teamgenoten van Koebolt zijn de Amerikaan Austin McCusker en de Brit Nick Adcock. “De line-up is super goed. We hebben maar één doel en dat is voor het kampioenschap gaan”, vertelt Koebolt.

McCusker is erg succesvol in Amerika geweest en werd in 2019 IMSA LMP3-kampioen. Adcock is een gentleman driver met heel veel ervaring in de LMP3. Onlangs maakte hij in de Asian Le Mans Series een sterke indruk.

SI202102240206_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
© Red Bull Content Pool

Kennismaking

Eind 2020 maakte de Nederlander voor het eerst kennis met het team en de nieuwe auto op het circuit van Donington Park. “Dat was een succes, het klikte goed met het team, met teambaas Sven Thompson en de ervaring in de auto was heel goed”, laat Koebolt weten.

Voor de Nederlander is de LMP3 niet compleet nieuw. Hij reed een aantal jaren geleden al eens races in een Ligier. “Daarom wist in van tevoren al dat dit bij mij zou passen.”

European Le Mans Series kalender

De European Le Mans Series start in april met een vier-uurs race op het circuit van Barcelona en eindigt in oktober op Portimão.

17-18 april 4 uur van Barcelona, Spanje
15-16 mei 4 uur van Red Bull Ring, Oostenrijk
10-11 juli 4 uur van Monza, Italië
18-19 september 4 uur Spa-Francorchamps, België
23-24 oktober 4 uur van Portimão, Portugal

De hele update van Max Koebolt is ook te horen op GrandPrixRadio.

Lees ook: Max Koebolt over zijn twee podiumplaatsen in de DTM Trophy
Lees ook: Indy Dontje in Mercedes AMG GT4 in actie in Sebring

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen