Max Verstappen houdt het rustig met mediaverplichtingen

alonso sprint imola

Max Verstappen wil rustig aan doen met zijn mediaverplichtingen ondanks de versoepelingen van de coronaregels tussen coureurs en fans. Dat zegt hij in aanloop van de Grand Prix van Australië. Hoewel de interactie met fans op het circuit nagenoeg weer hetzelfde eruit ziet als voor de pandemie blijft de Nederlander nuchter en voorzichtig. 

Verstappen wil niet meteen te hard van stapel lopen en zal dat ook nooit doen. De wereldkampioen zegt dat hij niet meer verplichtingen op zich neemt dan nodig is. "Ik ben hier om te racen, niet om het publiek te vermaken", zegt hij. 

Tegen Express zegt Verstappen dat hij namelijk heeft gezien hoe het voor Daniel Ricciardo is verlopen tijdens zijn thuisraces in zijn tijd bij Red Bull. De Formule 1 keert na lange tijd weer terug naar Australië en zijn oude teamgenoot is al gespot bij veel verschillende verplichtingen. Verstappen weet vanuit de Red Bull-periode dat Ricciardo veel aanvragen kreeg en daar altijd graag aan wilde voldoen. 

Advies

Verstappen geeft daarom ook het advies aan zijn oude teamgenoot dat hij 'nee' mag zeggen tegen sommige verplichtingen. Hij heeft het zelf al kunnen meemaken tijdens de Grand Prix van Nederland afgelopen jaar. Hij vindt het belangrijk dat een coureur zijn grenzen aan kan geven om zo tijd te maken voor zichzelf om een goede prestatie te leveren. Hij is ervan overtuigd dat veel verplichtingen van invloed zijn in de auto. "We zijn hier om te racen, daar leef je uiteindelijk voor en daar krijg je voor betaald", aldus Verstappen.

Lees ook: F1 aan Tafel maakt balans op: McLaren is zorgwekkend

Lees ook: Tom Coronel weer in actie in TCR Europe

Lees ook: Toto Wolff verwacht geen bijzonderheden in Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden