Max Verstappen: Ik heb genoten van de race

Max Verstappen kwalificatie Hongarije 2023

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Hongarije gewonnen. De Nederlander startte vanaf P2, maar pakte in de eerste bocht al polesitter Lewis Hamilton. Verstappen was onaanraakbaar de hele race, maar zegt wel genoten te hebben.

Max Verstappen kroont zich voor de tweede keer tot winnaar van de Grand Prix van Hongarije. De Red Bull coureur startte de grand prix vanaf de tweede positie, maar wist in de eerste bocht Lewis Hamilton te kloppen. Vanaf dat moment was Verstappen onaanraakbaar voor de rest van de coureurs. Ondanks dat het een eenzame race was heeft Verstappen genoten. 

"Eindelijk een goede start"

De afgelopen races is de start van Verstappen aan de mindere kant geweest. Zo zag hij dat Lando Norris hem tijdens de Grand Prix van Silverstone passeerde. Maar tijdens de Grand Prix van Hongarije was hij goed weg. Hierdoor wist hij in bocht 1 Hamilton te pakken. "We hadden eindelijk een hele goede start. We werken hard om de start beter te maken. Ik had de binnenkant dus de bocht was voor mij", aldus Verstappen. Die vindt dat de auto fantastisch aanvoelt. Hierdoor heeft hij genoten van de race. "Vanaf het moment dat ik Hamilton inhaalde was het een goede race, de auto voelde heel snel aan. Ik heb genoten van de race."

Lastig weekend

Red Bull heeft dit weekend updates meegebracht, een waarvan de auto veel sneller zou worden. Toch had Verstappen moeite met het vinden van een ritme en balans in de auto. Zo gingen de vrije trainingen minder goed en had hij tijdens de kwalificatie ook zo zijn momenten. Toch weet hij dat in de race om te draaien in een goed resultaat. "De snelheid over een ronde was lastig dit weekend, maar de race pace was enorm. Daarom hebben we een goed resultaat behaald", vertelt de Nederlander.

Voor het team van Red Bull is het de twaalfde overwinning op rij, iets wat een record is. Verstappen hoopt dan ook dat het team het momentum vast blijft houden. "Voor het team is twaalf overwinningen op een rij fantastisch. Hopelijk houden we dit momentum vast."

Lees ook: Max Verstappen wint met gemak de Grand Prix van Hongarije

Lees ook: Lando Norris: Dat we op het podium staan is fantastisch

Lees ook: Sergio Pérez: Kijk uit naar meer podiums

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden