Max Verstappen in Abu Dhabi: Mooi om hier weer te winnen

Max Verstappen Abu Dhabi overwining

Max Verstappen komt tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi als eerste over de eindstreep. Vanaf pole position heeft hij de race moeiteloos uitgereden. Een overwinning die hem op vijftien overwinningen zet voor dit seizoen. 

Al vanaf het begin van de wedstrijd zag Verstappen er weer onverslaanbaar uit. De eerste ronden hield hij teamgenoot Sergio Pérez nog binnen de DRS. Met een uiteindelijke eenstopper heeft de Nederlander de wedstrijd uitgereden. Volgens hem was het managen van de banden dan ook het moeilijkste tijdens de wedstrijd. "Het was een goede race. Het ging écht om bandenmanagement. Op de medium band gingen we wel goed. Op de harde band hebben we de banden vanaf de eerste ronde tot het einde in de gaten moeten houden", laat hij direct na de race weten tegenover Jenson Button. Voor de Nederlander is zijn eerste wereldkampioenschap hier in 2021 besloten. Vorig jaar wist hij Lewis Hamilton in de laatste bocht in te halen, wat hem de overwinning van het kampioenschap opleverde. Het is voor hem daarom extra mooi om dit jaar weer op de bovenste trede van het podium te mogen staan: "Het is mooi om hier weer te winnen. Dit seizoen is ongelooflijk."

Teamprestatie

En de samenwerking met het team leek dit jaar ook bijna vlekkeloos. Om persoonlijk zulke resultaten te halen, maar ook het constructeurskampioenschap te winnen, is voor de Nederlander een prachtig resultaat. Al legt dit de lat wel extra hoog voor komende seizoenen. "Het was een leuk jaar. Ook om weer met het hele team samen te werken. Om zoiets dit jaar te bereiken, het is geweldig. Het is moeilijk om zoiets nog eens voor elkaar te krijgen, maar het is wel een goede motivatie voor volgend jaar", aldus Verstappen. 

Lees ook: Max Verstappen pakt vijftiende seizoensoverwinning, Pérez komt tekort voor P2

Lees ook: Ayumu Iwasa wint laatste hoofdrace van het seizoen in Formule 2

Lees ook: Toto Wolff geeft interesse in Mick Schumacher toe

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden