Max Verstappen: Lando is verkeerd neergezet in Netflix-serie

3639737

Max Verstappen vindt dat collega en goede vriend Lando Norris in een verkeerd licht is gezet in de Netflix-serie Drive to Survive. Dat zegt hij tijdens de persconferentie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië. De Nederlander is alweer enorm kritisch op de serie die de sport volgens hem nog steeds niet juist neerzet.

Het is geen geheim dat Verstappen een goede band heeft met Lando Norris. Hij vertelt dat hij de afleveringen over McLaren heeft gezien en zegt dat Norris en Daniel Ricciardo in een ander licht zijn gezet. Hij vindt dat de kijkers na het kijken van de aflevering kunnen denken, wie is deze jongen en wat gebeurt er, verwijzend naar de McLaren-coureur. "Wat ik niet leuk vond en het gaat niet eens over mij waren de afleveringen over Lando en Daniel die twee geweldige jongens zijn. Ten eerste zijn ze beiden enorm aardig maar ze deden net alsof Lando een 'lul' is, wat hij totaal niet is."

Grapjas

Verstappen benadrukt dat hij Norris echt kent en dat de McLaren-coureur bekend staat als een grapjas. "Hij is een leuke kerel met een goede persoonlijkheid." In een video geplaatst door McLaren bekijken Norris en Ricciardo de aflevering over hun 'rivaliteit' waarin ze al bekennen dat sommige stukken over hun verkeerd gemonteerd zijn. 

Max Verstappen en Daniel Ricciardo voor de Grand Prix van Bahrein 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Mark Thompson/Getty Images)

Realitysoap

Verstappen zegt ook dat de serie meer is opgesteld als een realityserie zoals Keeping up with The Kardashians. "Maar dan Keeping up with the Formula One World". Ondanks dat de Nederlander deelname aan de serie heeft geweigerd, merkt hij op dat hij toch is gebruikt door de makers. Hij vertelt dat hij een paar afleveringen heeft gekeken en hoorde dat hij aan het woord is in sommige scenès. 

"Het zijn waarschijnlijk uitspraken die ik in 2018 heb gedaan die zij eronder gemonteerd hebben. Toen ik sprak over het vechten op de baan en wat ik leuk vind om te doen", zegt Verstappen in de persconferentie van de F1. Hij kon het horen aan zijn stem die toentertijd anders was dan zijn stem nu. Ook zegt hij dat hij een aantal keer in het afgelopen jaar praatte in de paddock met andere mensen en dat de Netflix-mensen met een microfoon in de buurt waren. 

Max Verstappen tijdens persconferentie Grand Prix Saoedi-Arabië 2022
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

Drive to Survive ligt dit jaar wat meer onder vuur. Niet alleen Verstappen heeft zich negatief uitgelaten, Toto Wolff en ook Lando Norris zeiden dat de serie de waarheid soms verdraaid. Formule 1 gaat zelfs in gesprek met de makers van de Netflix-serie omdat er zoveel controverse ontstaan is. Verstappen vindt dat Formule 1 zelf een seizoensoverzicht moet maken. Hij zegt dat het zo misschien een mooier beeld geeft. "Maar dat is mijn mening, niemand hoeft die te delen", aldus Verstappen.

Lees ook: Toto Wolff: Snelheidsproblemen nog niet opgelost

Lees ook: Christian Horner wil weer communicatie met raceleiding

Lees ook: Nico Hülkenberg rijdt Grand Prix van Saoedi-Arabië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen