Max Verstappen: snap niet waarom je zo veel risico neemt

Verstappen en Russell sprint Baku 2023

Max Verstappen is niet tevreden na de sprintrace. Ondanks dat hij derde is geworden had dat volgens hem hoger kunnen zijn. Echter, reed hij met schade aan zijn sidepod rond doordat George Russell hem toucheerde. 

Max Verstappen is niet tevreden met het resultaat van de sprintrace. De Nederlander is derde geworden, maar had hogere verwachtingen. Echter reed hij bijna de hele race met schade aan zijn aerodynamische kant. Zijn sidepod heeft een redelijk gat, wat veroorzaakt is door George Russell. Verstappen is, op zijn zachtst gezegd, dan ook niet blij met de Britse Mercedes-coureur. 

Ruzie met Russell?

Verstappen had het in de eerste ronde zwaar met Russell. De Nederlander had een lastige start en kreeg al snel Russell om zijn oren. Echter, gaf Verstappen niet op. Dat leidde tot problemen voor de Nederlander. Russell had onderstuur en onderstuurde zo de sidepod van Verstappen in, die vervolgens de hele race lang last had van het gat wat er was ontstaan. De Red Bull-coureur snapt dan ook niet waarom Russell zo veel risico nam. "Ik snap niet waarom je zo veel riciso neemt. We hebben allemaal koude banden en hij onderstuurde gewoon mijn auto in. Hierdoor had ik een gat in mijn sidepod", aldus Verstappen.

Na de race hadden beide coureurs nog een gesprekje met elkaar, al was het meer Verstappen aan het woord. De Nederlander is niet blij met wat Russell daar te zeggen had tegen hem. "Hij kan wel zeggen dat we allemaal koude banden hadden en dat ik naar de onboard moet kijken, maar het is gewoon een onlogische actie van hem."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Lees ook: Sergio Pérez: Gaan er alles aan doen om te winnen

Lees ook: Charles Leclerc: Red Bull lijkt stuk sneller

Lees ook: Sergio Pérez wint eerste sprintrace in Baku

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden