Max Verstappen voor de derde keer op rij wereldkampioen

Verstappen wereldkampioen, qatar, 2023

Max Verstappen is voor de derde keer op rij wereldkampioen in de Formule 1. Hij wist de sprintrace niet te winnen doordat hij een hele slechte start had, maar doordat zijn teamgenoot Checo Pérez zijn race niet kon afmaken door een crash, was zijn voorsprong groot genoeg om zijn titel veilig te stellen. Hij komt nu in een mooi rijtje terecht van drievoudig wereldkampioenen met Piquet, Lauda en Senna. Het weekend is nog niet klaar want morgen is de hoofdrace, ook dat belooft weer voor spektakel te zorgen. 

De start van Max Verstappen was heel erg slecht, hij leek geen grip te hebben en viel terug tot de zesde positie. Verstappen had samen met zijn team besloten op de medium band te starten waardoor hij in eerste instantie de snelheid van degenen die op de soft banden waren gestart, niet gemakkelijk kon bijhouden. Al snel kwamen er geluiden vanuit Russell, Leclerc en Sainz dat ze het lastig hadden met de softbanden omdat de slijtage heel erg hoog was. Nadat alle safety cars voorbij waren, kon de echte sprintrace beginnen en kon hij iedereen vrij makkelijk inhalen. Helaas had hij niet genoeg tijd om ook bij Oscar Piastri te komen, maar hij had lovende woorden over hem. "Hij heeft een geweldige race gereden. Ik heb echt mijn best gedaan om bij hem te komen, maar hij was echt goed bezig", aldus de wereldkampioen na afloop bij F1.com. Hij gaf na afloop aan dat hij echt aan het genieten is van het team zoals het nu werkt en hij hoopt het daarom ook dat het nog heel lang duurt voordat die periode voorbij is. 

 

"Geweldig seizoen, geweldige races"

Na afloop vertelde Verstappen dat hij heel erg trots is op zijn team, maar ook op de mensen die op de fabriek in Milton Keynes werken. "Zij zijn allemaal onderdeel van het succes en ik ben heel erg blij dat ik onderdeel mag zijn van dit team. Het is een super fijn gevoel. We hebben een geweldig seizoen met hele goede races, maar we blijven pushen en vechten voor meer", zegt een trotse Verstappen bij F1.com. Morgen is er voor Verstappen weer een nieuwe kans om een nieuwe overwinning op zijn lijstje toe te voegen. 

 

Lees ook: Yuki Tsunoda optimistisch over kansen in Qatar: Performance van de auto is goed

Lees ook: Albon: de wind is vreselijk

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een ontzettend lastige kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden