Max Verstappen: We gaan de goede kant op

alonso sprint imola

Max Verstappen is voorzichtig positief over de eerste racedag in Australië. Hij eindigde de eerste vrije training als vierde. De tweede vrije training kon hij net niet voorbij Charles Leclerc komen. Sergio Pérez is iets minder positief over deze vrijdag, maar heeft het met een derde en vijfde positie ook niet slecht gedaan. 

De Red Bulls lijken ook in Melbourne weer vooraan in het veld te racen. Zij hebben de Ferrari's nog niet achter zich weten te houden, maar na pas de eerste dag is het moeilijk te zeggen of dat de rest van het weekend zo zal blijven. Sinds 2019 is er niet meer in Albert Park geracet en door de aanpassingen die aan het circuit zijn gedaan, lijkt de baan toch anders dan een aantal jaar geleden.

verstappen perez melbourne

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Goede eerste indruk

Verstappen lijkt tevreden over hoe de baan erbij ligt in Melbourne. "Vandaag was best positief, de grip op de baan was goed en de hobbels zijn zeker verbeterd. Het is wat gladder en dat maakt de baan ook beter, want hierdoor kan je meer aanvallen in de bochten", zo laat hij weten in een reactie via Red Bull Racing. Ook geeft hij aan dat er al tijdens de eerste trainingen een aantal aanpassingen zijn gedaan, waardoor de auto direct een stuk beter aanvoelde. Het lijkt erop dat de Nederlander met goede moed de rest van het weekend ingaat: "We hebben een aantal goede verbeteringen gedaan vandaag. We gaan de goede kant op en we zullen proberen om daar morgen mee verder te gaan."

Minder rooskleurig voor Pérez

"Het was een uitdagende vrijdag voor ons. We hebben een aantal veranderingen gedaan voordat we begonnen aan VT2 die we zullen moeten analyseren, want sommige dingen werkten niet als verwacht." Toch lijken een aantal van deze aanpassingen wel een positief effect te hebben ten opzichte van de eerste vrije training, dus dat ziet er voor het team in ieder geval goed uit. De vooruitblik van Pérez voor komend weekend is ondanks dat minder positief dan die van Verstappen. Volgens de Mexicaan moet er vooralsnog veel aan de auto gedaan worden, voordat dingen in zijn voordeel kunnen gaan werken: "Als we een paar tienden kunnen vinden, zou dat zomaar gunstig uit kunnen pakken. We moeten vooral begrijpen waar we op dit moment staan met de auto."

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen