McLaren maakt datum presentatie auto bekend

Lando Norris in de nieuwe McLaren shakedown Barcelona 2022

Het team van McLaren gaat op 13 februari de nieuwe bolide voor het seizoen 2023 presenteren. Dat maakte het team via de sociale media-kanalen bekend.

De MCL37 wordt op 13 februari voor de wereld gepresenteerd door het team, de locatie is nog niet bekend. Wel zullen we naast de McLaren een paar nieuwe gezichten zien. Oscar Piastri zal naast Lando Norris meeracen in de McLaren en Andrea Stella is de nieuwe teambaas van de Britse renstal.

Debuut Piastri

Het langverwachte debuut van Oscar Piastri bij McLaren komt er rap aan en de presentatie van de MCL37 zal een volgende stap zijn. De Australiër was betrokken in een enorme contractsaga, waar uiteindelijk de uitkomst was dat de 21-jarige coureur bij McLaren aan het seizoen deel gaat nemen. In de end of season-tests in Abu Dhabi mocht de voormalig Formule 2-coureur deelnemen namens McLaren en liet een prima indruk achter. Piastri volgt bij McLaren landgenoot Daniel Ricciardo op.

Vertrek Seidl

Naast Piastri zal ook nieuwbakken teambaas Andrea Stella uitgebreid in beeld komen. De Italiaan was al betrokken bij het team als racedirecteur, maar na het vertrek van Andreas Seidl naar Sauber kreeg hij het vertrouwen van McLaren om de rol van teambaas op zich te nemen. Seidl is bij Sauber de opvolger van Frédéric Vasseur die naar Ferrari vertrok. 

Lees ook: Piastri kijkt uit naar samenwerking Norris: Sterke teamgenoot om van te leren

Lees ook: Nederlanders spreken over mooie Dakar-dag

Lees ook: Prachtige Dakar-dag met succes gebroeders Coronel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden