McLaren-protegé O'Ward: Stoeltje in Formule 1 was illusie

Pato O'Ward Young Drivers Test Abu Dhabi 2021

McLaren-coureur Patricio O'Ward, die voor het Britse team in de IndyCar rijdt, heeft zijn hoop op een zitje bij McLaren in de Formule 1 opgegeven. "Het was al die tijd dus een illusie", stelt de Mexicaan.

Lange tijd leek het erop dat O'Ward goede papieren had om Daniel Ricciardo te vervangen, maar de afgelopen twee maanden is er zoveel gebeurd dat de kansen van de Mexicaan aanzienlijk zijn geslonken. Zo mocht Andretti-coureur Colton Herta de MCL35M aan de tand voelen op Portimao, werd Alex Palou gecontracteerd voor het IndyCar-team en tekent Oscar Piastri waarschijnlijk een contract bij het Formule 1-team. En dus ziet O'Ward zijn droom in rook opgaan, maar hij had hier al sterk rekening mee gehouden. 

"Ik dacht sinds het begin van het jaar al niet meer aan een overstap naar de Formule 1. Ik ben een slim persoon, ik ben niet achterlijk. Ik wist dat dit gaande was. Ik heb er echter niks aan toe te voegen al wil ik wel zeggen dat een stoeltje in de Formule 1 dus een illusie was", vertelt O'Ward aan ESPN.

 

Doel

Maar echt pijn doet het O'Ward niet dat hij een stoeltje in de Formule 1 voorlopig kan vergeten. "Ik ben gek op de IndyCar. Ik wil de klasse laten groeien. Ik hoop dat de IndyCar weer naar mijn thuisland, Mexico, gaat en dat ik kampioen word", aldus de Mexicaan.

Lees ook: Stoffel Vandoorne wereldkampioen Formule E

Lees ook: Toto Wolff: Heb vrede met kampioenschap Verstappen

Lees ook: Lewis Hamilton: Formule 1 moet W Series helpen

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden