McLaren sluit seizoen af met sterk weekend

Daniel Ricciardo canada

McLaren is tevreden over de laatste race van het seizoen. Een zesde plek voor Lando Norris en een negende plek voor Daniel Ricciardo waren niet genoeg voor de vierde plek in het constructeurskampioenschap, maar alsnog zijn beide coureurs blij met het resultaat.

Het zou een lastige opgave worden om Alpine te verslaan in het constructeurskampioenschap. Een podium was nodig om de vierde plek te veroveren in het teamskampioenschap, iets wat alleen Lando Norris dit seizoen eerder lukte. Een dubbele puntenfinish om het seizoen mee af te sluiten stemde de rijders van Zak Brown alsnog tevreden.

Afscheidsrace

Daniel Ricciardo rijdt zijn laatste race voor McLaren. De 33-jarige coureur verlaat na twee seizoenen het Engelse team en zal als derde rijder bij zijn oude liefde Red Bull Racing fungeren. Tijdens zijn afscheidsrace die hij start als tiende, rijdt hij een goede race en pakt hij punten voor zijn team: Het was een leuke race. We hadden een paar mooie gevechten in het bijzonder met Vettel. Ik heb hem een beetje opgehouden in zijn laatste race en dankzij de uitvalbeurt van Hamilton pakte we alleen maar meer punten", zo laat de Australiër weten tegenover F1.com.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo)

 

Hoogtepunten

Aan de andere kant van de garage had Lando Norris ook een mooie race. De jonge Engelsman startte de race als zevende en wist door het uitvallen van Lewis Hamilton uiteindelijk als zesde te eindigen. Ook kreeg de McLaren-rijder een extra punt voor de snelste ronde in de race."Het was race waarin we alles hebben behaald wat we wilden. De bandenslijtage lag hoog waardoor Ocon ons bijna pakte, maar gelukkig hebben we het gehaald. We eindigen het seizoen met een hoogtepunt."

 

Lees ook: Williams hoopt op betere tijden

Lees ook: Lewis Hamilton: Blij dat 2022 erop zit

Lees ook: Williams bevestigt komst Logan Sargeant

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen