Williams hoopt op betere tijden

Albon Williams Paul Ricard

Het team van Williams kijkt niet tevreden terug op de Grand Prix van Abu Dhabi. Het Engelse team wist opnieuw geen punten te scoren waardoor de renstal van Josh Capito opnieuw onderaan eindigd in het constructeurskampioenschap.

Het is een seizoen waarin Williams opnieuw niet kan leveren wat het jaren geleden wel kon. Hoewel Alexander Albon soms voor punten vecht, is hij niet tevreden: "We hebben het maximale resultaat eruit gehaald. Het is een lastige auto om mee te rijden, maar we hebben op de meeste momenten het maximale uit de auto gehaald. Natuurlijk willen we het volgend jaar beter doen", zo laat hij weten tegenover F1.com.

Afscheid

De laatste race van Nicholas Latifi is tekenend voor zijn carrière. In de laatste race komt hij in aanraking met Mick Schumacher. Beide coureurs kunnen hun race vervolgen, maar nemen niet afscheid van de Formule 1 zoals ze hadden gehoopt. "Het was zoals gewoonlijk een lastige race, helemaal na het incident met Mick was de auto lastig te besturen vanwege rook in de cockpit",aldus Latifi. Desondanks kijkt de Canadees tevreden terug op zijn loopbaan."Het was een mooie ervaring om Formule 1 te rijden waarin ik veel heb geleerd. Uiteindelijk heb ik meer mindere momenten gehad dan mooie momenten, maar dat hoort er eenmaal bij.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Williams Racing (@williamsracing)

Perspectief

Zijn teamgenoot Alexander Albon die volgend jaar Logan Seargent als teamgenoot krijgt, rijdt vandaag een degelijke race. De Thaise-Brit haalde verschillende auto's in, maar het was uiteindelijk niet genoeg voor punten."Het was een goede race. We hadden veel last van bandendegradatie waardoor we uiteindelijk vroeg naar binnen moesten. We winnen uiteindelijk zes posities, dus dat zegt genoeg."

 

Lees ook: Olav Mol over 'Zo werkt de Formule 1 2023': Het ideale naslagwerk

Lees ook: Williams bevestigt komst Logan Sargeant

Lees ook: Mercedes na Abu Dhabi: Nog genoeg werk aan de winkel

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden