McLaren uitzinnig na eerste punten van het seizoen

door Olav Veenhof
Norris McLaren 2023

McLaren is eindelijk van de hatelijke nul punten af. Na een spectaculaire Grand Prix van Australië is het eindelijk raak voor het Engelse team.

Een zesde plek voor Lando Norris en een achtste plek voor Oscar Piastri doet het team uit Woking weer lachen. Na twee dramatische races zijn ze eindelijk van de nul af. Het was een eneverende dag voor beide coureurs.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by McLaren (@mclaren)

Droom

Thuisheld Oscar Piastri is door het dolle heen nadat hij zijn eerste punten in de Formule 1 scoort en dat nota bene op zijn Albert Park in zijn geboortestad Melbourne: Geweldig om punten te scoren. Ik kon geen betere plek bedenken dan hier. We stonden er wanneer we er moesten. Het is misschien wel gerechtigheid als je kijkt naar de eerste twee races van het seizoen."

Lang seizoen

Lando Norris is blij, maar blijft realistisch:"Het is ons beste weekend tot nu toe. Ik had geen hoge verwachtingen ook tot voor de race niet. Alleen op een of andere manier waren we sneller dan Haas en Alpha Tauri. Daarom konden ik racen en hebben we uiteindelijk ook goede punten binnengehaald", zo laat hij weten tegenover F1.com. Hij vervolgt: We hadden normaal misschien geen punten gehad, maar hebben het moeilijkste gedaan en dat is uit de problemen blijven. Wel hadden we eerder hier moeten staan en dat weet het team ook."

Op naar beter

Beide coureurs zijn blij met de sprong in snelheid. Hoewel Piastri een lasitge kwalificiatie kende, kon hij in de race naar voren rijden." We waren allebei snel, ik zat alleen te alng achter Tsunoda vast. Ik hoop dat we vanaf hier het seizoen echt kunnen beginnen met punten. Ik kijk uit naar Baku."

 

Lees ook: Fernando Alonso: Ik wil hoger op het podium eindigen dan P3

Lees ook: Lewis Hamilton: Ik voel me niet verbonden met de auto

Lees ook: Iwasa pakt overwinning tijdens chaotische Formule 2 hoofdrace

door Olav Veenhof

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden