Moeilijk weekend Max Koebolt in European Le Mans Series

door Coen Versteeg
IMG_20210517_143035_373

Max Koebolt is na een regenachtige race tiende geworden in de European Le Mans Series in de LMP3 klasse. Exclusief voor Grand Prix Radio blikt Max Koebolt terug op 4 uur race van de Red Bull Ring. 

Het was een moeizaam weekend voor de Nederlander. Het team van Nielsen Racing, waar Koebalt rijdt, had al een moeizame kwalificatie. "Vlak voor het begin van de kwalificatie begon het te regenen. Op dat moment stonden we al op slicks en hebben we geprobeerd om op die banden te blijven. Toen maakte we toch de beslissing om op de regenband naar buiten te gaan, maar op dat moment stopte het met regenen en droogde de baan snel op", liet Koebolt ons weten. Doordat de baan zo snel opdroogde wist het team van Nielsen Racing niet verder te komen dan een vijftiende plek.

Moeizame race

Ook de race verliep niet lekker voor Koebolt. Teamgenoot Nick Adcock mocht de race aanvangen voor het team van Nielsen Racing. Aan het begin van de race zat Adcock vast achter de GT auto's. Ondanks het ophouden door de GT auto's wist Adcock in zijn stint de tiende plek te behalen.

GulfMCL35hero4-700x467
Foto: McLaren Racing

De stint daarna was van Koebolts andere teamgenoot McCusker, zijn stint ging minder goed door het weer. "Hij heeft vijftien rondjes gereden, omdat het daarna met bakken uit de hemel kwam", liet de Nederlander weten. De safety car kwam toen de baan op en heeft volgens Koebolt veertig minuten op de baan gereden, doordat veel coureurs op de slicks en zelfs achter de safety car de controle over hun auto verloren.

Koebolt reed zelf de laatste stint en behield in die stint zijn tiende plek. "Het was heel tricky, omdat er in het begin veel water lag. De laatste twintig minuten was het droog, maar omdat we op regenbanden reden, bleef het tricky", sluit Koebolt af.

De hele update is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Lees ook: McLaren naar Monaco met speciale Gulf-livery

Lees ook: Mattie Valk ontvangt Hans te Pas in F1 aan Tafel

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Monaco

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen