Nico Hülkenberg: Banden versleten als een mes door de boter

Nico Hulkenberg zondag Bahrein 2023

Voor Nico Hülkenberg was het een lastige Grand Prix van Bahrein. In de eerste ronde maakte de Duitser contact waardoor hij zijn voorvleugel beschadigde met P15 als resultaat. 

Nico Hülkenberg maakte dit weekend zijn debuut voor het team van Haas. De verwachtingen waren hoog gespannen doordat het team leek mee te doen in het middenveld. Helaas liep de Duitser gelijk achter de feiten aan door de schade aan de voorvleugel en de bandeslijtage die daarop volgde. 

"Het was een lastige race, zeker in de eerste helft. Blijkbaar heb ik contact gemaakt met iemand. Zelf heb ik dit helemaal niet gemerkt. Daardoor miste we een aantal onderdelen en verloren we veel grip. We bleven ons best doen maar ik ging door m'n banden heen als een warm mes door de boter." Aldus de Duitser tegen over F1.com.

Opgelucht na de pitstop

Nadat de race vorderde besloot het team van Haas de voorvleugel te vervangen. Voor Hülkenberg was dit een opluchting. "Het was overleven tot de pitstop om eerlijk te zijn. Ik was erg opgelucht nadat we de pitstop maakten om de voorvleugel te vervangen. De auto kwam hierdoor meteen weer tot leven."

 

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Bahrein, Alonso pakt podium 

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden