Alexander Albon: nieuwe auto's gevoelig op de limiet

10-saturday-monza

Alexander Albon vindt de nieuwe Formule 1-auto's erg gevoelig, als gevolg van de reglementswijzigingen in 2022. Vooral het hogere gewicht en de 18-inch banden maken dat de auto zwaarder aanvoelt en wanneer op de limiet wordt gereden zullen de coureurs heel precies moeten handelen.

"De auto voelt een beetje als een Formule 2 auto", zegt Albon tegenover Motorsport.com. Hij denkt ook dat er echt 'finesse' nodig is om op de limiet te rijden met de nieuwe wagens die soms wat stijf aanvoelen. Het minimum gewicht van de Formule 1-auto is dit jaar verhoogd naar 795 kilo en de banden zijn dit jaar 18 inch, ten opzichte van 13 inch in 2021. "Ik was verrast hoe snel ik door bocht 2 en 3 kon gaan. Ik ging niet voluit omdat ik erger had verwacht, maar het ging verrassend goed."

 

Goed gevoel

De Thais-Britse coureur heeft een goed gevoel overgehouden aan de eerste twee testdagen in Barcelona. De FW-44 lijkt net als de andere auto's ook wel gevoelig voor 'porpoising' op hoge snelheden, maar volgens Albon heeft dit weinig invloed op de rondetijden. Ook heeft hij het gevoel dat het volgen van andere auto's beter gaat sinds de invoering van de nieuwe reglementen. "Het eerste gevoel is positief", aldus Albon, "maar ik heb ook al een tijd niet in een Formule 1 auto gereden, dus dat is weer even wennen." Gelukkig voor Albon is het voor alle coureurs een soort reset, omdat iedereen zicht moet aanpassen aan de nieuwe auto's.

Rentree bij Williams

De voormalig Red-Bull coureur kende in 2020 een lastig seizoen naast collega Max Verstappen. In 2021 had hij geen zitje in de Formule 1, maar was hij als reserve- en testcoureur erg belangrijk voor het kampioenschap van Verstappen. In september 2021 werd bekend dat Albon in 2022 zijn rentree zou maken bij Willams. Samen met Nicolas Latifi vormt hij in 2022 de line up voor het Britse team.

Lees ook: Tweede testdag Barcelona in tien foto's en video's

Lees ook: Hamilton steunt beslissing om te stoppen met knielen

Lees ook: F1 aan Tafel over nieuwe bandenregels: Dit wordt interessant

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen