Nikita Mazepin hoopt nog altijd op F1-terugkeer

door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Nikita Mazepin hoopt nog altijd terug te keren naar de Formule 1. Haas nam na de inval van Rusland in Oekraïne afscheid van hoofdsponsor Uralkali, maar ook Mazepin moest per direct bij het Amerikaanse team vertrekken en werd vervangen door Kevin Magnussen.

De Russische coureur beleefde in 2021 zijn eerste seizoen in de Formule 1. Daarin maakte hij geen goede indruk en eindigde hij nooit in de punten. Desondanks besloot Haas met hem door te gaan. In het nieuwe seizoen had hij hoop op betere resultaten. Dat seizoen is echter nooit voor hem begonnen.

"Mijn carrière is nu even opgeschort", zegt Mazepin in gesprek met Formulapassion.it. "Maar ik ben al achttien jaar bij de autosport betrokken en ik ben niet van plan die te verlaten. Ik blijf fit en ik hoop terug te keren naar de Formule 1. Als het niet lukt, zal ik andere opties overwegen." Hij wijst daarbij onder meer naar Dakar.

Nikita Mazepin Haas

Magnussen

Haas besloot Kevin Magnussen weer op te roepen in de plaats van Mazepin. Die keuze blijkt zeker niet slecht uit te pakken, want met twaalf punten bezet hij momenteel de negende plaats in het wereldkampioenschap. Teamgenoot Mick Schumacher kreeg het nog altijd niet voor elkaar om van de nul af te komen.

Lees ook: Pierre Gasly: klassieke races moeten op de kalender blijven

Lees ook: Mike Krack verdedigt Vettel na Australische crashes

Lees ook: Toto Wolff: Test met Romain Grosjean gaat plaatsvinden

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden