Norris vastberaden dat eerste overwinning met McLaren zal zijn

door Shakyra van den Heuvel
20-friday-saopaolo Auto lando Norris-2023

Lando Norris is vastberaden als het gaat over zijn eerste overwinning in de Formule 1. Hij heeft er alle vertrouwen in dat hij samen met zijn huidige team McLaren dichtbij de overwinning is. Het is nu even afwachten wanneer alle puzzelstukjes op zijn plek vallen. 

Eerste overwinning

Norris en McLaren zijn al sinds 2019 aan elkaar verbonden en sindsdien hebben ze al mooie momenten met elkaar mogen beleven, maar ook flinke tegenslagen. Ook dit seizoen ging niet heel goed van start en hadden ze moeite om de andere auto's bij te kunnen houden. Sinds de nieuwe updates zijn ze er goed op vooruit gegaan en is het een team waar iedereen rekening mee moet houden. Hij is er dan ook van overtuigd dat hij dicht bij is bij een overwinning, daarnaast vindt hij ook ze als team het zelfvertrouwen mogen uitstralen na een goede comeback in 2023.

In 2021 waren ze heel erg dichtbij tijdens de Grand Prix van Rusland en ook dit jaar tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië maakte hij een kans om zijn eerste overwinning te behalen. "Het gaat volgend jaar gebeuren en dan rijd ik nog voor McLaren", zegt hij tegen SkySports. In dit gesprek benadrukt de Brit wel dat alles goed moet verlopen en alles op zijn plek moet vallen binnen het team. "Er zijn momenten dat we als het goed gaat, dat we er kunnen staan. Maar het zijn die laatste details die we van de auto nodig hebben, dingen we dit jaar niet meer konden aanpakken." Zaken als racetempo en bandenmanagement ziet Norris graag aangepast worden. "We weten dat sommige dingen volgend jaar komen, dus daar kijk ik zeker naar uit."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

"Sterkste positie in 10 jaar tijd"

Door de zelfkritische Norris kan het team van McLaren weer door met het ontwikkelen van de nieuwe auto. Hij houd er niet van om overmoedig te zijn maar geeft aan dat hen een groot jaar te wachten staat. "We staan er nu waarschijnljk het sterkst voor in tien jaar tijd. Ik heb het gevoel dat we meer dingen hebben om naar uit te kijken voor volgend jaar". De Brit geeft in het interview bij SkySports aaan dat ze het seizoen sterk moeten begonnen en dat het hele seizoen moeten volhouden. "Dan kan het wel eens een geweldig jaar worden."

Lees ook: Onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling Toto en Susie Wolff

Lees ook: Formule 1 kondigt nieuwe sprintweekenden aan

Lees ook: Deal is bijna rond met Madrid om vanaf 2026 de Grand Prix te organiseren

 

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden