Norris weet Verstappen net niet aan te vallen voor overwinning in Imola

Lando Norris Saoedi-Arabie 2024 zaterdag

Lando Norris heeft de tweede plaats weten te bemachtigen tijdens een spannend slot in Imola. Max Verstappen heeft met slechts acht tienden voorsprong op de Brit de race gewonnen.

Na een prachtige eerste overwinning voor Lando Norris vorige week in Miami, trekt Lando Norris die lijn bijna door. De McLaren-coureur leek even op weg naar de overwinning te gaan, maar heeft uiteindelijk geen poging kunnen wagen. Lando kwalificeerde zich als derde en mocht door een gridstraf van teamgenoot Oscar Piastri vanaf de voorste startrij beginnen. Vrijwel de hele race was Norris op plaats 2 te vinden en voor een groot deel van de race was het een race tussen Ferrari en McLaren. Leclerc, die derde werd, was in het begin van de race de grootste uitdager van Lando. Heel even leek het erop dat de Monegask de Brit zou gaan aanvallen, maar door goed bandenmanagement was Leclerc geen gevaar meer voor Norris. En het werd bijna nóg mooier voor de McLaren-coureur. In de laatste fase van de race viel het op dat Norris snel dichterbij aan raceleider Verstappen kwam. Hij wist het gat kleiner en kleiner te maken, maar wist de Nederlander niet aan te vallen. Hij eindigde slechts acht tienden achter hem.

lando norris mclaren 2024 japan

McLaren Media Center

Norris: "Twee ronden meer en ik had hem gepakt"

Met de snellere pace die Lando had, is de Brit ervan overtuigd dat hij Max met twee ronden meer had kunnen inhalen. "We hebben hard gevochten vandaag. Onze eerste stint was minder, maar onze tweede stint was veel beter en we waren ook sneller als Max", vervolgt Norris. "Het hele weekend voelt het al alsof we het Red Bull moeilijk konden maken en ik denk dat we ons nu bevinden tussen Ferrari en Red Bull", antwoordt de Brit op de vraag of hij had verwacht het zo goed te doen na Miami. Lando Norris sluit het interview af met veel lof naar het team. "De team heeft het fantastisch gedaan en ik denk dat we vanaf nu deze resultaten elk weekend mogen verwachten".

Zie ook: Max Verstappen weet na een spannend einde de overwinning binnen te halen op Imola

Zie ook: Fernando Alonso start race in Imola vanuit de pitstraat

Zie ook: Rinus VeeKay kwalificeert zich na crash op fenomenale wijze voor de FAST 12 Indy 500

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden