Nyck de Vries bevestigt gesprekken met meerdere teams

Nyck de Vries in de Williams auto VT1 Spanje 2022

Nyck de Vries bevestigt dat hij afgelopen vrijdag in Graz, Oostenrijk is geweest om met Helmut Marko te praten over een zitje bij AlphaTauri. Maar dat is niet het enige team waar de Vries mee in gesprek is. 

Veel teams zijn geïnteresseerd in de 27-jarige coureur uit Sneek, nadat de Vries in Monza zijn officiële racedebuut maakte in de Formule 1. En dat deed hij niet onverdienstelijk met een negende plaats in de wedstrijd en twee punten. Naar verluidt zijn Alpine, Williams en AlphaTauri geïnteresseerd in de Nederlander. Keuze zat dus, maar een luxepositie wil de Vries het niet noemen.

"Dat is het zeker niet, omdat het buiten mijn macht is. Ik ben al een tijdje in gesprek met Williams. Het zou ook een logische zet zijn, omdat ik daar natuurlijk mijn debuut voor maakte. Met Alpine heb ik sinds juli contact en ik zal ook in die auto gaan testen komende week op de Hungaroring. En ik ben inderdaad in Oostenrijk geweest om met Helmut Marko te praten", vertelt de Vries in Humberto, de talkshow van Humberto Tan op RTL 4. 

Nyck de Vries Monza Williams

Doel

De Vries zet dus in op een stoeltje in de Formule 1, maar een voorkeur voor een team heeft hij niet. "Zolang ik maar een zitje heb. Daar zou ik heel blij mee zijn. Het momentum is er nu, maar dat garandeert geen stoeltje", weet de Nederlander.

Lees ook: Helmut Marko in gesprek Nyck de Vries voor zitje AlphaTauri

Lees ook: Welke coureurs maken nog kans op een zitje?

Lees ook: Alpine overweegt juniorprogramma te stoppen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden