Helmut Marko in gesprek Nyck de Vries voor zitje AlphaTauri

Nick de Vries Italie Williams

Helmut Marko lijkt in gesprek met Nyck de Vries voor een mogelijke Formule 1-carrière bij AlphaTauri. Zijn Formule 1-debuut op Monza heeft meerdere teams aan het denken gezet. De Nederlander heeft bewezen goed met een Formule 1-auto overweg te kunnen. 

Tijdens de Grand Prix van Italië kreeg De Vries de kans te laten zien wat hij waard is. Hij heeft deze kans met beide handen aangepakt en heeft daarbij zeker zijn visitekaartje afgegeven. Meerdere teams lijken nu dan ook geïnteresseerd in de Nederlander, waaronder AlphaTauri. Hij reed deze grand prix in de Williams-bolide van Alexander Albon, die hij verving vanwege een blindedarmontsteking.

Nyck de Vries italie formule 1

Foto: Williams Racing Photos

Stoelendans

Het gaat al een tijdje rond dat Pierre Gasly, die eind juni bijtekende bij AlphaTauri, mogelijk de overstap naar Alpine gaat maken. Als eventuele vervanger had Marko hiervoor Colton Herta op het oog, maar bij gebrek aan punten op zijn superlicentie gaat dit niet door. Nu lijkt De Vries dus een logische opvulling voor het stoeltje van Gasly. De Nederlander stond jaren onder contract bij Mercedes, maar die samenwerking is sinds het einde van dit Formule E seizoen van de baan. De Vries is dus vrij om te gaan en staan waar hij wil. 

Meerdere opties

De Telegraaf meldt dat Marko en De Vries samen in Graz, bij het kantoor van Marko in Oostenrijk, zijn gesignaleerd. De link met een mogelijke plek bij AlphaTauri is dan ook snel gelegd. Vooral omdat Marko in het spel is, lijken de onderhandelingen toch wel serieus te worden. Echter, Alpine is ook geïnteresseerd in een mogelijke samenwerking met de Nederlander. Door het vertrek van Fernando Alonso en de rel rondom Oscar Piastri, heeft het team voor nu enkel Esteban Ocon onder contract staan voor 2023. Mocht Gasly toch bij AlphaTauri blijven, is dit een mogelijke kans voor De Vries. 

Lees ook: Felipe Drugovich niet te spreken over Formule 2 regel

Lees ook: Nieuwe sponsordeal voor Red Bull in 2023

Lees ook: Vroegste wereldkampioenen der Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen