Ocon met opmerkelijke uitspraak na teleurstellende kwalificatie Alpine in Canada: "Er zit een verschil in gewicht tussen onze auto's"

ocon auto alpine canada

De kwalificatie liep voor het team van Alpine niet zoals gehoopt in Montréal. Pierre Gasly eindigde als vijftiende en Esteban Ocon als achttiende. Na afloop deed Ocon een opmerkelijke uitspraak, hij reed namelijk met een zwaardere Alpine dan teamgenoot Gasly. 

Een achttiende plek is voor Esteban Ocon zijn slechtste kwalificatie sinds de eerste in Bahrein, waar hij als negentiende van start ging. Het raceweekend in Canada loopt nog niet zoals gewenst. "Er gingen te veel dingen niet goed voor ons dit weekend en deze sessie", verklaart Ocon tegenover F1.com. "We startten de ronde met een verkeerde voorbereiding voor de banden, hadden een beetje last van verkeer midden in de ronde, wat mij een tiende kostte, dus dat is niet ideaal als het zo dicht bij elkaar zit. We hebben ook een verschil in gewicht, een paar kilo's, tussen de auto's sinds een aantal weekenden, iets wat we zullen roteren en zal dus binnenkort op Pierre zijn auto zijn. Het draagt in feite bij aan de lijst van vandaag en dat is de reden waarom we vandaag niet door konden [naar Q2]."

Gasly hoopt op regen

Pierre Gasly wist zich voor de tweede keer op rij voor teamgenoot Ocon te kwalificeren. Echter kwam Gasly, na een Q3-deelname in Monaco, dit keer niet verder dan Q2 en een P15. "Het is moeilijk om tevreden te zijn met een P15, maar het voelde alsof er vandaag niet meer in zat", verklaart de Fransman in gesprek met F1.com. "Ik ben tevreden met de rondes die ik heb weten neer te zetten in Q1 en Q2, een soort ronden waarvan je denkt dat het je in een goede positie zal brengen, maar toen ik zag waar we stonden klinkt het natuurlijk niet zo goed. Aan de andere kant, we zaten maar twee en een halve tiende af van de top tien en de auto die Monaco heeft gewonnen. Het was een hele rare pikorde [van auto's] deze kwalificatie, met de Williams en VCARB heel sterk."

Het circuit Gilles-Villeneuve zou volgens Gasly niet helemaal passen bij de sterke kanten van de Alpine. "Ik denk dat deze baan de auto die we nu hebben niet zo lekker ligt. We weten onze zwakke punten, we moeten geduld hebben totdat we meer potentie uit de auto kunnen helpen en voor nu moeten we gewoon alles uit het weekend halen wat mogelijk is", legt de Fransman uit, die hoopt op een natte race. "Hopelijk regent het. We zullen er het beste van proberen te maken. Het nieuwe asfalt zal misschien voor een ander soort degradatie zal zorgen. We proberen altijd ons best, maar als het regent geeft het ons hopelijk iets meer kans", aldus Gasly.

Lees ook: Piastri baalt na P4 in kwalificatie: "Had nog veel sneller gekund"

Lees ook: Ferrari-coureurs niet tevreden na stranden in Q2

Lees ook: VCARB met beide auto's in de top acht tijdens kwalificatie Canada: "Hebben fantastisch werk geleverd"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden