Officieel bevestigd: Verstappen tot 2028 bij Red Bull Racing

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen blijft tot 2028 rijden bij Red Bull Racing. Dat is officieel bevestigd door Verstappen en Red Bull. De wereldkampioen heeft voor vijf jaar bijgetekend bovenop zijn eerdere contractverlenging die tot 2023 loopt. 

Verstappen wilt zijn startnummer 1 zo lang mogelijk op zijn Red Bull houden. Het is daarom een makkelijke keuze geweest voor de Nederlander om bij te teken bij zijn vertrouwde team. Volgens teambaas Christian Horner blijkt het ook een verklaring van Verstappen's vertrouwen in het team. Deze verlenging maakt deel uit van een langetermijnvisie van Red Bull voor het nieuwe motorregelement voor 2026. "We willen er zeker van zijn dat we dan de beste coureur op de grid hebben voor die auto", aldus Horner. 

Max Verstappen tekent bij voor 2028

Prestaties

Vanaf het eerste moment dat Verstappen in de Red Bull-auto stapte bleek het een succes samenwerking te zijn. Verstappen won zijn allereerste race bij het team in Spanje en vanaf dat moment is de coureur alleen maar gegroeid. Dat het tussen het team en de Nederlander goed zit blijkt wel uit de verschillende overwinningen op de baan en natuurlijk de wereldtitel afgelopen jaar. 

Verstappen kent verschillende teamgenoten in Daniel Ricciardo, Pierre Gasly, Alexander Albon en Sergio Pérez bij Red Bull. Pérez blijkt na afgelopen seizoen toch wel succesvol te zijn geweest als teamgenoot voor de wereldkampioen. Het is afwachten wat de Mexiaan kan betekenen voor het team en zijn teamgenoot aankomend seizoen. Een kampioenschap heeft Red Bull al binnen en die proberen ze natuurlijk te verlengen. Het constructeurskampioenschap zullen ze ongetwijfeld erbij willen. "Vanaf onze samenwerking in 2016 is het ons doel geweest om het kampioenschap te winnen en dat hebben we gedaan. Nu gaat het erom dat we nummer één zo lang mogelijk op de auto houden", aldus Verstappen.

Lees ook: Helmut Marko: Masi weg mede door Hamilton

Lees ook: Helmut Marko: Red Bull, Mercedes en Ferrari rijden vooraan

Lees ook: Portimao in beeld als vervanger Rusland

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden