Officieel: Robert Kubica rijdt volgend jaar voor Williams

Robert_Kubica

Robert Kubica maakt in 2019 zijn comeback in de Formule 1. De Pool wordt komend seizoen de teamgenoot van George Russell bij Williams. Dit maakte het team donderdag officieel bekend nadat er gisteren al over werd gespeculeerd.

Kubica keert in maart volgend jaar na bijna negen jaar afwezigheid terug op de startgrid. Zijn laatste Grand Prix reed de 33-jarige Pool op 14 november 2010 in Abu Dhabi. Begin 2011 raakte hij zwaargewond bij een rally-ongeluk waarbij even werd gevreesd voor het behoud van zijn rechterhand. Afgelopen jaar was Kubica al bij Williams betrokken als test- en reservecoureur.

“Ik wil eerst iedereen bedanken die mij in de moeilijke periode van afgelopen jaren heeft geholpen. Volgend jaar weer op de grid staan is een van mijn grootste prestaties tot nu toe. Ik ben eindelijk weer terug en ik kan niet wachten om weer te gaan racen”, laat Kubica aan Formula1.com weten.

Teambaas Claire Williams is blij dat Kubica volgend jaar samen met George Russell het rijdersduo van Williams vormt. “We zijn bij Williams onder de indruk van wat hij heeft gepresteerd. We zijn erg blij met zijn betrokkenheid en werk voor het team. Hij is een gerespecteerd onderdeel van Williams geworden. Zijn vastberadenheid is ongelooflijk. We hebben voor volgend jaar een mooie mix van ervaring en jeugd, waarmee we weer naar voren op de grid willen.”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden