Opnieuw teleurstellende Q1-exit voor Pérez: “het was een complete ramp”

door Irene Lenting
Perez Canada 2024 - kwalificatie.- auto

Sergio Pérez heeft wederom een teleurstellend resultaat geboekt tijdens de kwalificatie. Op het circuit van Canada verliet de Mexicaan voor het tweede weekend op rij de kwalificatiesessie in Q1 en zal hij de race vanaf de zestiende positie starten.

Met een contractverlenging van twee jaar bij Red Bull op zak, begon Pérez optimistisch aan het raceweekend in Canada. Echter, de omstandigheden op het circuit op zaterdag zorgden voor een grote teleurstelling. Na een tegenvallend weekend in Monaco slaagde Sergio Pérez er ook in Canada niet in om zijn Red Bull naar Q2 te rijden. Terwijl teamgenoot Max Verstappen de race vanaf de eerste startrij begint, sluit Pérez aan op de zestiende gridpositie. "Het was een complete ramp", benadrukt Pérez in zijn gesprek met Formula 1 na afloop van de kwalificatie. “Ik kon gewoon geen grip krijgen. Ik denk dat het een vreemde sessie was voor veel auto's, en wij konden gewoon de banden niet aan het werk krijgen. Het kostte me even om de banden echt aan het werk te krijgen, en dat was volgens mij een complete ramp toen we aan het einde gingen. Ik kon gewoon geen goede ronde neerzetten.”

Tijdens de trainingssessies op het Circuit Gilles-Villeneuve wist de Mexicaan elke sessie binnen de top tien te eindigen. “Het probleem zat voornamelijk aan de achterkant van de auto. De achteras voelde slechter aan dan in VT3, waardoor ik geen grip kon vinden.”

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Checo Pérez (@schecoperez)

 

Belangrijk om punten te scoren

Met meerdere inhaalmogelijkheden op het circuit hoopt Pérez tijdens de race stappen vooruit te kunnen maken om zo nog binnen de punten te eindigen en het Red Bull-team te helpen de eerste positie in het constructeurskampioenschap te behouden. Met een verschil van slechts 24 punten komt Ferrari steeds dichterbij. "Het is een complete ramp, maar laten we eens kijken wat er gebeurt met het weer en wat we kunnen doen met de strategie," sluit Pérez af.

 

Lees ook: Williams-coureurs teleurgesteld ondanks goede kwalificatie

Lees ook: Lewis Hamilton: "Ineens geen grip meer"

Lees ook: Hero or Zero: VT3 & kwalificatie Grand Prix van Canada

 

door Irene Lenting

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden