Optimisme overheerst bij Williams na Bahrein

williams bahrain 2023

Het team van Williams is blij met de prestaties tijdens de Grand Prix van Bahrein. Alexander Albon pikte het eerste puntje al mee en Logan Sargeant werd tijdens zijn debuut prima twaalfde.

Alexander Albon wist ternauwernood het punt binnen te halen. De Britse Thai werd in de eindfase op de hielen gezeten door Yuki Tsunoda, maar hield de Japanner achter zich. "Dit hebben we als team verdient", sprak Albon tegenover F1.com. "Het is fantastisch. Voor dit weekend hadden we dit echt niet verwacht. Onze start en strategie werkten ook goed. De basis die we nu hebben is echt iets waar we op verder kunnen bouwen."

Sargeant

Voor Logan Sargeant was de twaalfde plek vandaag een prettige, maar ergens ook een lichte teleurstelling. De Amerikaan had graag een punt meegenomen bij zijn debuutrace. Wel werd Logan Sargeant met zijn twaalfde positie de best geklasseerde rookie.

Punten

De start van het seizoen is al een succes en met dit kan Williams vooruitkijken. Vorig seizoen kwam de roemruchte Britse renstal niet verder dan acht punten, dit jaar lijkt dat te overtroeven door het team. De seinen staan in ieder geval op groen.

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Bahrein

Lees ook: Fernando Alonso: Ik heb ouderwets genoten

Lees ook: Race vol problemen voor McLaren

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden