Organisatie Paul Ricard trekt zich niets aan van 'negatieve' fans

AP-1W2VAV4M12111_news

Het bezoek aan de Grand Prix van Frankrijk liep voor duizenden toeschouwers op een deceptie uit. Vrijwel alle fans die met de auto naar Paul Ricard waren gekomen stonden voorafgaand aan hun bezoek en op de terugweg urenlang in de file. Of het volgend jaar beter wordt valt te bezien, want de organisatie trekt zich weinig aan van de kritieken en hoopt zelfs op meer F1-fans.

"Wereldwijd hebben we 400 miljoen toeschouwers gehad", blikt Christian Estrosi, president van organisator GIG Grand Prix de France, terug bij Motorsport.com. "25.000 tot 30.000 hadden geen leuke tijd en dat spijt me, we hadden graag gezien dat het anders was gegaan. Maar dat houdt in dat wereldwijd 399.970.000 mensen een geweldig sportevenement gezien hebben."

Volgens Estrosi is er een hetze gaande tegen de autosport in Frankrijk. "Men moet stoppen met het in kwaad daglicht stellen van de autosport in dit land. Frankrijk houdt van de racerij. Wij laten ons niet tegenhouden door een aantal anti-automotive lobby's. Sommige Grands Prix trekken maar 10.000 toeschouwers. Er zijn niet zo veel races die zoals wij 65.000 fans trekken."

Estroli vervolgt: "Men kreeg te horen dat het op vrijdag hels was, en ook dat het op zaterdag nog lastig was, maar ze kwamen wel! We gaan in gesprek met Renault om de overheid ervan te overtuigen dat we in de wegen moeten investeren. De komende dagen vinden debriefs plaats. Volgend jaar wordt alles nog beter."

Onzin

Volgens Estroli zijn de berichten dat sommige toeschouwers niet op tijd bij de vrij trainingen, kwalificatie of race zouden zijn gekomen onzin. Ook dat fans uit frustratie zouden zijn omgedraaid op weg naar het circuit is volgens hem niet waar. "Alle 65.000 mensen die een kaartje voor de zondag hadden gekocht, waren er ook. Alle 25.000 mensen met een parkeerkaart stonden op de parkeerplaats."

"Op vrijdag waren er 30.000 toeschouwers, op zaterdag kwamen er 45.000 en zondag 65.000. Dat komt dus totaal niet overeen met wat men beweert."

Alle verkeersproblemen ten spijt hoopt de organisatie in 2019 nog meer toeschouwers te verwelkomen op het circuit. "De vraag die we onszelf voor volgend jaar moeten stellen is: gaan we voor 65.000 of voor 80.000? Ik ben ervan overtuigd dat we op meer toeschouwers moeten mikken."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen